Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Σταθεροποιούνται μετά το χθεσινό sell off οι ινδικές μετοχές, με τους επενδυτές να βάζουν στο "μικροσκόπιο" τα εκλογικά αποτελέσματα. Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 μηνών επιταχύνθηκε η δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών της Κίνας.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τις μετοχές στην Ινδία να σταθεροποιούνται μετά από το χθεσινό sell-off, καθώς οι επενδυτές αξιολογούσαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ινδία.

Οι μετοχές της Ινδίας σταθεροποιήθηκαν μία ημέρα μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση των δεικτών αναφοράς των τελευταίων τεσσάρων ετών, καθώς οι εκλογικές επιδόσεις του κυβερνώντος κόμματος Bharatiya Janata του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι ήταν κατώτερες των προσδοκιών. Ο Nifty 50 και ο Sensex έχασαν 5,93% και 5,74% την Τρίτη, με τις αγορές της Ινδίας να χάνουν πάνω από 31,06 τρισ. ρουπίες ή περίπου 371 δις. δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη All India Market Capitalization.

Από το «μέτωπο» των οικονομικών στοιχείων, η δραστηριότητα στον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας τον Μάιο επιταχύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 10 μηνών, ενώ τα επίπεδα του προσωπικού διευρύνθηκαν για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έρευνα του ιδιωτικού τομέα, γεγονός που δείχνει ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί το δεύτερο τρίμηνο.

Στην Αυστραλία, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκε στο 1,1% σε ετήσια βάση, ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών για ανάπτυξη 1,2%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,24% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημείωνε απώλειες 1% στις 38.448 μονάδες. Χαμηλότερα κατά 0,36% ο Shanghai Composite στις 3.079 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,33% στις 18.505 μονάδες, κατά 1,06% ο Kospi στις 2.689 μονάδες και κατά 0,39% ο ASX στις 7.767 μονάδες. Κατά 0,76% ενισχύεται ο Nifty 50 στις 22.040 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v