Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι εκτιμήσεις για επικείμενη μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων βελτιώνει τη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο. Με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 9 ετών αυξήθηκε ο δείκτης τιμών παραγωγού στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας.

Σταθεροποιητικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα με μικρές μεταβολές στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η αύξηση των στοιχημάτων για επικείμενη μείωση των ευρωπαϊκών επιτοκίων βελτίωσε τη διάθεση των επενδυτών για τοποθετήσεις σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου εν όψει και της ανακοίνωσης στοιχείων για τον πληθωρισμό από ΗΠΑ και ευρωζώνη την Παρασκευή.

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας, που αυξήθηκαν κατά 0,1% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Σε ετήσια βάση, σημείωσαν άνοδο 1,3%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης τιμών παραγωγού στον τομέα των υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο 2,8% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, που είναι η ταχύτερη άνοδος των τελευταίων εννέα ετών.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά περίπου 0,1% στις 38.865 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,22% ο ASX στις 7.771 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite σταθεροποιείται στις 3.124 μονάδες, ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,1% στις 2.725 μονάδες και κατά 0,57% ο Hang Seng στις 18.934 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v