Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Τα ηπιότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό αύξησαν τις προσδοκίες πως η Fed θα προχωρήσει σε τουλάχιστον δυο μειώσεις επιτοκίων φέτος. Μεγαλύτερη του αναμενόμενου η συρρίκνωση του ιαπωνικού ΑΕΠ το α' τρίμνο, θέτει σε κίνδυνο τα σχέδια της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αύξηση επιτοκίων.

Κέρδη στις ασιατικές αγορές μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ

Το χθεσινοβραδινό ράλι της Wall Street, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, έδωσε ώθηση στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν και τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας.

Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Απρίλιο, χαμηλότερα από το 0,4% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ σκαρφάλωσε κατά 3,4% σε ετήσια βάση, ευθυγραμμιζόμενος με τις εκτιμήσεις της αγοράς. Τα ηπιότερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον πληθωρισμό αύξησαν τις προσδοκίες πως η Fed θα προχωρήσει σε τουλάχιστον δυο μειώσεις επιτοκίων φέτος.

Στην Ιαπωνία, το ΑΕΠ το πρώτο τρίμηνο συρρικνώθηκε με ετήσιο ρυθμό 2%, ποσοστό υψηλότερο από το 1,5% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σημειώνεται πως τα τελευταία στοιχεία ενδέχεται να θέσουν σε κίνδυνο τα σχέδια της Τράπεζας της Ιαπωνίας για αύξηση των επιτοκίων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σκαρφάλωσε 1,4% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σημειώνει άνοδο 1% στις 38.767 μονάδες.

Κέρδη 1,59% για τον Hang Seng στις 19.376 μονάδες και 1,63% για τον ASX στις 7.879 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite ενισχύεται κατά 0,48% στις 3.134 μονάδες και κατά 0,78% ο Kospi στις 2.751 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v