Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αξιολογούν τα στοιχεία για τους πληθωρισμούς Ινδίας και Ιαπωνίας.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Γύρω στο υψηλό 15 μηνών κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ παράλληλα αξιολογούν τα στοιχεία για τους πληθωρισμούς Ινδίας και Ιαπωνίας.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Ινδίας σημείωσε άνοδο 4,83% σε ετήσια βάση, περίπου όσο ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξαν ότι ο εταιρικός πληθωρισμός ήταν σταθερός τον Απρίλιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 6,4% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, πιθανότατα λόγω της απότομης πτώσης του γεν.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας, χωρίς να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή, κινείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2023, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται κατά 0,13% στις 38.230 μονάδες.

O Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,12% στις 3.144 μονάδες, κατά 0,13% ο Hang Seng στις 19.089 μονάδες και κατά 0,41% ο ASX στις 7.718 μονάδες, ενώ ο Kospi κινείται οριακά σε αρνητικό έδαφος στις 2.726 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v