Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα της Nvidia, ενώ στο επίκεντρο παραμένουν οι προοπτικές για τα αμερικανικά και βρετανικά επιτόκια.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με την μετοχή της Nvidia να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς οι επενδυτές ευελπιστούν πως η «ντίβα» της τεχνητής νοημοσύνης, που ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα, θα ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες, ενώ παράλληλα παρακολουθούν με επιφυλακτικότητα τις προοπτικές των αμερικανικών και βρετανικών επιτοκίων.

Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας προειδοποίησε ότι τα επιτόκια θα πρέπει να είναι υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να τα περιορίσει, προκαλώντας σοκ στις τοπικές αγορές.

Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία τα στοιχεία έδειξαν ότι το αδύναμο γεν ενισχύει τις εξαγωγές, αλλά επίσης υποδαυλίζει τον εισαγόμενο πληθωρισμό και επιβαρύνει το επιχειρηματικό κλίμα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,4% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,67% στις 38.685 μονάδες.

Οριακά υψηλότερα στις 3.158 μονάδες ο Shanghai Composite, κατά 0,18% ενισχύεται ο Hang Seng στις 19.254 μονάδες, κατά 0,25% ο Kospi στις 2.731 μονάδες και κατά περίπου 0,1% ο ASX στις 7.859 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v