Ήπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

Στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα θα βρίσκονται οικονομικά στοιχεία από Ασία, Ευρώπη, ΗΠΑ. Αύξηση 4,3% στα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου.

Ήπια άνοδος στις ασιατικές αγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα βιομηχανικά κέρδη στην Κίνα, τα οποία αυξήθηκαν το πρώτο τετράμηνο του έτους, ενώ στο επίκεντρο αυτήν την εβδομάδα θα βρίσκονται οικονομικά στοιχεία από Ασία, Ευρώπη, ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα βιομηχανικά κέρδη της Κίνας αυξήθηκαν κατά 4,3% σε ετήσια βάση την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή η Κίνα θα δημοσιεύσει την επίσημη μέτρηση του PMI, ενώ η Ινδία θα δημοσιεύσει τους αριθμούς του ΑΕΠ της για το τέταρτο τρίμηνο του οικονομικού έτους. Η Αυστραλία θα ανακοινώσει επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της για τον Απρίλιο την Τετάρτη. ΗΠΑ και ΕΕ θα ανακοινώσουν αυτήν την εβδομάδα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,4%, κατά 0,2% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 38.719 μονάδες, κατά 0,37% ο Shanghai Composite στις 3.100 μονάδες, κατά 0,3% ο Hang Seng στις 18.665 μονάδες, κατά 0,53% ο Kospi στις 2.701 μονάδες και κατά 0,84% ο ASX στις 7.792 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v