Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Τα οικονομικά στοιχεία από Ιαπωνία, Κίνα και Νότια Κορέα βρίσκονται στο επίκεντρο, ενώ οι επενδυτές περιμένουν τις ανακοινώσεις για τους πληθωρισμούς σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τα οικονομικά στοιχεία χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας έδειξαν αιφνιδιαστική πτώση 0,1% τον Απρίλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, έναντι αύξησης 0,9% που περίμεναν οι αναλυτές, ενώ στο Τόκιο ο δομικός πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,9% τον Μάιο, όσο περίμεναν οι αναλυτές.

Στη Νότια Κορέα, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής αυξήθηκε κατά 2,2% σε μηνιαία βάση τον Απρίλιο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, ξεπερνώντας την πρόβλεψη των αναλυτών για άνοδο 1,1%.

Στην Κίνα, ο μεταποιητικός τομέας συρρικνώθηκε απροσδόκητα τον Μάιο, με τον επίσημο PMI να διαμορφώνεται στο 49,5, από 50,4 τον Απρίλιο.

Αργότερα σήμερα αναμένεται η ανακοίνωση στοιχείων για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Ευρώπη, που πιθανότατα θα υπαγορεύσουν και την πορεία που θα ακολουθήσουν παγκοσμίως τα επιτόκια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 0,55%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο 0,93% στις 38.410 μονάδες, 0,27% ο Shanghai Composite στις 3.099 μονάδες, 0,94% ο Hang Seng στις 18.402 μονάδες, 0,41% ο Kospi στις 2.646 μονάδες και 0,43% ο ASX στις 7.661 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v