Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές αρχίζουν να αμφισβητούν τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας. Ισχυρές πιέσεις στην Ινδία, όπου αναμένεται ο Μόντι να εξασφαλίσει τρίτη θητεία.

Ήπιες πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές αρχίζουν να αμφισβητούν τη δύναμη της αμερικανικής οικονομίας, μετά και την περαιτέρω αποδυνάμωση της μεταποιητικής δραστηριότητας στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Παράλληλα, αναμένουν την Πέμπτη η ΕΚΤ να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων.

Εν τω μεταξύ, ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές της Ινδίας, καθώς η χώρα άρχισε να μετράει τις ψήφους για τις γενικές εκλογές του 2024, με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να προβλέπεται να κερδίσει μια σπάνια τρίτη συνεχόμενη θητεία, σύμφωνα με τα exit polls. Ο δείκτης Nifty 50 έφτασε να καταγράφει πτώση 3,5%, αν και αυτήν την ώρα οι απώλειες περιορίζονται στο 1,9%.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο διαμορφώνονταν 0,18% χαμηλότερα στις 38.853 μονάδες.

Οριακά χαμηλότερα στις 3.077 ο δείκτης Shanghai Composite, κατά 0,14% υποχωρούσε ο ASX στις 7.750 μονάδες και κατά 0,35% ο Kospi στις 2.673 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύονταν 0,2% στις 18.441 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v