Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Η προσοχή των επενδυτών στραμμένη στην ΕΚΤ, που αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια. Οι ινδικοί δείκτες συνεχίζουν να ανακτούν χαμένο έδαφος. Κλειστές λόγω αργίας οι αγορές της Ν. Κορέας.

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ανοδικά κινήθηκαν τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες πως η  Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα μειώσει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο, ενώ το ευρώ σημείωσε άνοδο ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπου αναμένεται ευρέως μείωση των επιτοκίων.

Στην Ινδία, ο  δείκτης Nifty 50 και οι δείκτες Sensex συνεχίζουν να ανακτούν το χαμένο τους έδαφος, αφού η Εθνική Δημοκρατική Συμμαχία, υπό την ηγεσία του κόμματος Bharatiya Janata του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, συμφώνησε να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε άνοδο 1,14%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύονταν κατά 0,68% στις 38.753 μονάδες, κατά 0,65% ο Hang Seng στις 18.545 μονάδες, κατά 0,77% ο ASX στις 7.828 μονάδες και κατά 0,12% ο δείκτης Shanghai Composite  στις 3.068 μονάδες. Οι αγορές της Νότιας Κορέας ήταν κλειστές λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v