Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Ανησυχία από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, ενώ οι traders περιορίζουν τα στοιχήματα για μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων. Τα χρηματιστήρια της Σαγκάης, της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και του Σίδνεϋ παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.

Υποτονικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους traders να περιορίζουν σημαντικά τα στοιχήματα για μειώσεις των επιτοκίων της Fed φέτος, δεδομένης της ακόμη σφιχτής αμερικανικής αγοράς εργασίας, ενώ η προκήρυξη πρόωρων εκλογών στη Γαλλία μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προκάλεσε ευρύτερες πολιτικές ανησυχίες και επιβάρυνε το ευρώ.

Αυτή την εβδομάδα στο επίκεντρο θα βρίσκονται τα αναθεωρημένα στοιχεία ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το πρώτο τρίμηνο, τα οποία εμφάνισαν ετήσια συρρίκνωση 1,8% έναντι του 2% που είχε αρχικά αναφερθεί.

Την Παρασκευή ανακοινώνεται η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας για τα επιτόκια, ενώ τα νούμερα για τον πληθωρισμό της Κίνας και της Ινδίας για τον Μάιο θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,46%, ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,57% υψηλότερα στις 38.904 μονάδες, ενώ ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,48% στις 2.709 μονάδες.

Τα χρηματιστήρια της Σαγκάης, της Ταϊβάν, του Χονγκ Κονγκ και του Σίδνεϋ παρέμειναν κλειστά λόγω αργίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v