Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Τα οικονομικά στοιχεία από Κίνα και ιαπωνία στο επίκεντρο. Η προσοχή στα στοιχεία για τους μισθούς στις ΗΠΑ.

Ήπιες μεταβολές στα ασιατικά χρηματιστήρια

Μικτά τα πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εξετάζουν τα οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και τα στοιχεία για τους μισθούς της Ιαπωνίας, ενώ αξιολογούσαν επίσης τη μείωση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι εξαγωγές της Κίνας τον Μάιο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, σημειώνοντας άνοδο 7,6% έναντι 6% που ανέμεναν οι αναλυτές και πολύ υψηλότερα από την άνοδο 1,5% που σημειώθηκε τον Απρίλιο. Οι εισαγωγές σκαρφάλωσαν 1,8% σε ετήσια βάση, έναντι του 4,2% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στην Ιαπωνία, οι μέσες μηνιαίες καταναλωτικές δαπάνες ανά νοικοκυριό για τον Απρίλιο ήταν 313.300 γεν, αυξημένες κατά 3,4% σε ονομαστικούς όρους και κατά 0,5% σε πραγματικούς όρους. Πρόκειται για την πρώτη αύξηση των πραγματικών δαπανών των νοικοκυριών από τον Φεβρουάριο του 2023.

Πάντως, οι κινήσεις της αγοράς ήταν σε μεγάλο βαθμό υποτονικές, καθώς οι traders παρέμειναν σε επιφυλακή ενόψει της δημοσιοποίησης σήμερα της έκθεσης για τις μη γεωργικές μισθοδοσίες στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,3% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,24% στις 38.612 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,23% ο Shanghai Composite στις 3.041 μονάδες και κατά 0,42% ο Hang Seng στις 18.399 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi σημειώνει άνοδο 0,93% στις 2.714 μονάδες και 0,36% ο ASX στις 7.849 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v