Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Τεχνολογική στήριξη στις ασιατικές αγορές, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τα στοιχεία για το εμπόριο της Ιαπωνίας. Νέα μέτρα για εμβάθυνση της μεταρρύθμισης της αγοράς STAR της Σαγκάης.

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον τομέα της τεχνολογίας να στηρίζει τις αγορές, ενώ οι επενδυτές αξιολογούν τα εμπορικά στοιχεία της Ιαπωνίας, όπου οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 13,5% τον Μάιο και οι εισαγωγές κατά 9,5%.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η Ρυθμιστική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Κίνας (CSRC) δήλωσε ότι θα δημοσιεύσει νέα μέτρα για την εμβάθυνση της μεταρρύθμισης της αγοράς STAR της Σαγκάης. Ο πρόεδρος της CSRC Wu Qing δήλωσε ότι η Επιτροπή θα ενισχύσει τη ρύθμιση των συναλλαγών υψηλής συχνότητας και των εξωχρηματιστηριακών παραγώγων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,7% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο ενισχύεται οριακά στις 38.514 μονάδες.

Κέρδη 1,95% για τον Hang Seng στις 18.264 μονάδες και 0,97% για τον Kospi στις 2.790 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,34% στις 3.020 μονάδες και κατά 0,22% ο ASX στις 7.760 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v