Πτωτική πορεία για τις ασιατικές αγορές, το βλέμμα στο γεν

Υπό πίεση το ιαπωνικό νόμισμα με τις αγορές να αναζητούν σημάδια πιθανής παρέμβασης από την BoJ. Καθοδικά οι τιμές των μετοχών με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τις γαλλικές εκλογές στο επίκεντρο.

Πτωτική πορεία για τις ασιατικές αγορές, το βλέμμα στο γεν

Οι μετοχές της Ασίας διολίσθησαν σήμερα περιμένοντας τα στοιχεία για τις τιμές στις ΗΠΑ από τα οποία οι επενδυτές ελπίζουν ότι θα πιστοποιηθεί νέα συγκράτηση του πληθωρισμού, ενώ οι αγορές ήταν σε εγρήγορση για ιαπωνική παρέμβαση, καθώς το δολάριο δοκίμασε το φράγμα των 160 γιεν.

Η γεωπολιτική ήταν επίσης κρίσιμη παράμετρος, με το πρώτο προεδρικό ντιμπέιτ των ΗΠΑ την Πέμπτη και τον πρώτο γύρο στις γαλλικές εκλογές την Κυριακή.

Ο ευρύτερος δείκτης μετοχών Ασίας-Ειρηνικού της MSCI εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 0,8%, αφού άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο δύο ετών την περασμένη εβδομάδα. Οι μετοχές της Νότιας Κορέας υποχώρησαν επίσης κατά 0,8%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq αναζητούσαν κατεύθυνση. Οι μετοχές της Boeing ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πιέσεις, αφού το Reuters ανέφερε ότι οι εισαγγελείς των ΗΠΑ συνιστούν την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του EUROSTOXX 50 υποχώρησαν 0,1%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του FTSE σημείωσαν απώλειες 0,3%.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 0,7%, με τη συνεχιζόμενη πτώση του γεν να ασκεί πίεση στην Τράπεζα της Ιαπωνίας να αυστηροποιήσει την πολιτική. Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας έδειξαν ότι υπήρξε πολλή συζήτηση σχετικά με τη μείωση της αγοράς ομολόγων και την αύξηση των επιτοκίων.

Το δολάριο διαπραγματευόταν στα 159,74, πολύ κοντά δηλαδή στο όριο των 160,245 που έπιασε στα τέλη Απριλίου, οπότε σύμφωνα με πληροφορίες η Ιαπωνία άρχισε να ξοδεύει περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά του γιεν.

Το δολάριο Αυστραλίας όσο και το δολάριο Νέας Ζηλανδίας βρίσκονται σε υψηλά 17 ετών έναντι του γιεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v