Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο Nikkei ξεπέρασε τις 41.000 μονάδες, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τα κέρδη. Στο επίκεντρο τα στοιχεία για τις δαπάνες νοικοκυριών της Ιαπωνίας και για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με το Τόκιο να μην καταφέρνει να συγκρατήσει τα κέρδη που κατέγραψε νωρίτερα πάνω από τις 41.000 μονάδες (νέο ιστορικό υψηλό).

Οι επενδυτές «λογαριάζουν» τις μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων για τον Σεπτέμβριο, ενώ το ευρώ έφτασε σε υψηλό τριών εβδομάδων ενόψει των γαλλικών εκλογών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι δαπάνες των νοικοκυριών της Ιαπωνίας για τον Μάιο υποχώρησαν απροσδόκητα κατά 1,8% σε πραγματικούς όρους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ οικονομολόγοι προέβλεπαν αύξηση 0,1%. Σημειώνεται πως τα στοιχεία για τις δαπάνες των νοικοκυριών αποτελούν βασικό μέτρο για την αξιολόγηση του στόχου της Τράπεζας της Ιαπωνίας να υλοποιήσει έναν «ενάρετο κύκλο» αύξησης των μισθών και των τιμών.

Οι επενδυτές αναμένουν σήμερα την ανακοίνωση στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,2% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,23% στις 40.819 μονάδες.

Πτώση 0,93% για τον Shanghai Composite στις 2.929 μονάδες, 1,09% για τον Hang Seng στις 17.832 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,22% ο ASX στις 7.814 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύονταν 1,3% στις 2.861 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v