Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Η προοπτική κλιμάκωσης των εντάσεων στις σινοαμερικανικές σχέσεις ανησυχεί τους επενδυτές. Χαμηλότερα των εκτιμήσεων γα στοιχεία για τις εισαγωγές και εξαγωγές της Ιαπωνίας.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την προοπτική κλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ενώ το γεν εκτινάχθηκε σε υψηλό έξι εβδομάδων στον απόηχο των των εικασιών για παρεμβάσεις του Τόκιο την περασμένη εβδομάδα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για το εμπόριο της Ιαπωνίας. Οι εξαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 5,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, σημειώνοντας απότομη πτώση από 13,5% τον Μάιο, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,2% σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, από 9,5% τον Μάιο. Τόσο οι εξαγωγές όσο και οι εισαγωγές ήταν χαμηλότερες των προβλέψεων των αναλυτών. Πάντως, το εμπορικό ισοζύγιο της Ιαπωνίας αντιστράφηκε από έλλειμμα 1,2 τρισ. γεν (7,7 δισ. δολάρια) τον Μάιο, σε πλεόνασμα 224 δισ. γεν.

Στην Αυστραλία, τα στοιχεία  έδειξαν ότι το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας της χώρας αυξήθηκε κατά 4,1% τον Ιούνιο, κατά λιγότερο από 0,1 ποσοστιαία μονάδα.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωνε απώλειες 0,57% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κατέγραφε πτώση 1,95% στις 40.297 μονάδες.

Απώλειες 1,33% για τον Kospi στις 2.804 μονάδες, 0,2% για τον ASX στις 8.041 μονάδες και 0,12% για τον Shanghai Composite στις 2.959 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται 0,2% στις 17.776 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v