Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επιπτώσεις μιας επανεκλογής Τραμπ και το ζήτημα της μείωσης των αμερικανικών επιτοκίων βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Επιφυλακτικές κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να εξετάζουν την προοπτική εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ –πιθανότητα που ενισχύεται όπως φαίνεται μετά την απόπειρα δολοφονίας του- και τι θα σήμαινε αυτό για την Κίνα.

Εν τω μεταξύ, τα ήπια σχόλια της Fed τροφοδότησαν τα στοιχήματα για περισσότερες μειώσεις των αμερικανικών επιτοκίων φέτος. Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόουμ Πάουελ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα περιμένει να φτάσει ο πληθωρισμός στο 2% για να μειώσει τα επιτόκια.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο κινούνταν 0,3% υψηλότερα στις 41.319 μονάδες. Κατά 0,2% ενισχύονταν ο Kospi στις 2.866 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 0,2% στις 2.967 μονάδες, κατά 0,19% ο ASX στις 8.002 μονάδες και ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 1,37% στις 17.769 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v