Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές δείχνουν να προσπερνούν την πολιτική αβεβαιότητα στις ΗΠΑ και να επικεντρώνονται σε διάφορα οικονομικά στοιχεία της Ασίας.

Ήπιες κινήσεις στις ασιατικές αγορές

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα κέρδη που εμφάνισε χθες το βράδυ η Wall Street, όπου οι επενδυτές δείχνουν να προσπερνούν την πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργεί η απόσυρση Μπάιντεν από την κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται διάφορα οικονομικά στοιχεία. Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Νότιας Κορέας τον Ιούνιο αυξήθηκε κατά 2,5% σε ετήσια βάση, έναντι αύξησης 2,3% τον Μάιο, ενώ στη Σιγκαπούρη αναμένονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του ιουνίου, που οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως θα διαμορφωθεί στο 2,7%.

Εν τω μεταξύ, η Ινδία αναμένεται να παρουσιάσει τον πρώτο προϋπολογισμό της υπό την τρίτη πενταετή θητεία του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύονταν κατά 0,55% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο σταθεροποιούνταν λίγο πάνω από τις 39.600 μονάδες.

Υψηλότερα κατά 0,6% ο Kospi στις 2.779 μονάδες, με το ίδιο ποσοστό ο ASX στις 7.979 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Shanghai Composite υποχωρούσε κατά 0,6% στις 2.946 μονάδες και κατά περίπου 0,1% ο Hang Seng στις 17.620 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v