Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης

Στην ”αιφνιδιαστική” πρόταση του Γ. Παπανδρέου όσον αφορά στην τηλεμαχία, στην έκθεση του ΙΟΒΕ για το οικονομικό κλίμα στη χώρα μας, στους ”ανεκμετάλλευτους” πόρους του Β΄ ΚΠΣ, αλλά και στα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2003 των εισηγμένων αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης.

Τα οικονομικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης
Στην ”αιφνιδιαστική” πρόταση του Γ. Παπανδρέου όσον αφορά στην τηλεμαχία, στην έκθεση του ΙΟΒΕ για το οικονομικό κλίμα στη χώρα μας, στους ”ανεκμετάλλευτους” πόρους του Β΄ ΚΠΣ, αλλά και στα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2003 των εισηγμένων αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης.

Τηλεμαχία: Αιφνιδίασε χθες ο κ. Γιώργος Παπανδρέου ζητώντας να μετάσχουν στον τηλεοπτικό διάλογο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, τονίζουν Τα Νέα, που συμπληρώνουν πως η αιφνιδιαστική πρόταση Παπανδρέου ήταν απάντηση στην κριτική των μικρότερων κομμάτων, τα οποία είχαν αποκλειστεί από το ντιμπέιτ Παπανδρέου – Καραμανλή.

Το Βήμα τονίζει πως η νυχτερινή ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου αποτελεί απάντηση στις ”κατηγορίες για αντιδημοκρατική συμπεριφορά”.

Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία άλλαξαν τελευταία στιγμή τα δεδομένα για την τηλεοπτική αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών, ενώ η Καθημερινή κάνει λόγο για άτακτη φυγή Παπανδρέου και τονίζει πως ακυρώνει την αναμέτρηση με τον Καραμανλή.

ΚΠΣ: Σε 520 εκατ. ευρώ ανέρχονται σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα μη εισπραχθέντα κονδύλια του Β΄ ΚΠΣ για την Ελλάδα, όπως τονίζει Το Βήμα.

Από την πλευρά της η Ναυτεμπορική αναφέρει σχετικά πως η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη απώλεια μεταξύ των χωρών της Συνοχής, καθώς από τα στοιχεία που παρουσίασε ο επίτροπος κ. Μπαρνιέ, η Ισπανία με συνολικά κονδύλια υπερδιπλάσια της Ελλάδας δεν απορρόφησε 390 εκατ. ευρώ και η Πορτογαλία 191 εκατ. ευρώ.

Αποζημιώσεις: Ποσό 250 εκατ. ευρώ θα διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χώρα μας για τις αποζημιώσεις των αγορών που έπληξε ο χιονιάς – παγετός στις 13-14/2/2004, τονίζει η Οικονομική Ελευθεροτυπία.

Σοφοκλέους: Θύελλα έπληξε χθες τη Σοφοκλέους σύμφωνα με την Καθημερινή, που τονίζει πως με αφορμή τη σημαντική πτώση των μεγάλων ευρωπαϊκών αγορών, οι μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης δέχθηκαν ισχυρότατες πιέσεις απουσία αγοραστικού ενδιαφέροντος και έκλεισαν με βαρύτατες απώλειες.

Στο ”κόκκινο” έκλεισε όλο το ταμπλό στη Σοφοκλέους σύμφωνα με Το Κέρδος, που συμπληρώνει πως 301 μετοχές έκλεισαν με αρνητικό πρόσημο.

Επιχειρηματικό Κλίμα: Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος κατεγράφη στη χώρα μας τον Ιανουάριο, σύμφωνα με έκθεση του ΙΟΒΕ την οποία επικαλείται Το Βήμα.

Η Ημερησία αναφέρει πως σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ αναμένεται σημαντική αύξηση των εξαγωγών, ενώ προσθέτει πως ο τιμάριθμος κινείται τον Φεβρουάριο κάτω από το 2,6% επισημαίνοντας πως δεν αποκλείεται να πέσει κάτω από το 2,5% τον Μάρτιο.

Ευρωβαρόμετρο: Απαισιόδοξοι δηλώνουν οι Έλληνες στην έρευνα του Ευρωβαρομέτρου σύμφωνα με την Εξπρές, που τονίζει πως θεωρούν κύριο πρόβλημα την ανεργία, ενώ ακολουθούν η οικονομική κατάσταση, η ανασφάλεια και ο πληθωρισμός.

Επιταγές: Αύξηση σημείωσαν τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα όσο και με τον Ιανουάριο του 2003 οι ακάλυπτες επιταγές, τονίζει η Καθημερινή.

Το Κέρδος κάνει λόγο για έντονο πρόβλημα ρευστότητας στις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας πως η συνολική αξία των ακάλυπτων επιταγών έφτασε πάνω από 71 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2004.

ΣΕΒ: Στη σύναψη πρωτοκόλλου συνεργασίας για τις αποκαλούμενες ”εργασίες εν θερμώ” προχώρησαν ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, με στόχο την ενίσχυση της πυρασφάλειας και τον περιορισμό των ζημιών, αναφέρει η Εξπρές.

ΔΕΠΑ: Σήμερα αναμένεται το μνημόνιο που αφορά στο προσύμφωνο για τη ΔΕΠΑ, σύμφωνα με την Ημερησία, που τονίζει πως η μεταβίβαση του 35% στην ισπανική Gas Natural θα γίνει μετά τις εκλογές, ενώ η εφημερίδα Χρηματιστήριο εκτιμά πως η επόμενη κυβέρνηση κληρονομεί σωρεία εκκρεμοτήτων.

Εμπορική: Στα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2003 που ανακοίνωσε χθες η Εμπορική Τράπεζα αναφέρεται ο οικονομικός Τύπος της Τετάρτης.

Αγροτική Τράπεζα: Αυξήσεις μισθών υψηλότερα από 5% συμφώνησαν στην Αγροτική Τράπεζα, τονίζει η Ναυτεμπορική.

Βάρδας: Κέρδη και καταστήματα αύξησε η Βάρδας το 2003, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χρηματιστήριο.

Επιμέλεια: Μαρίση Μπαλιούση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v