Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli: Τιμές-στόχοι, συστάσεις από Εγνατία - HSBC

Την τιμή-στόχο των 26,3 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”συσσώρευση” διατηρεί η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Folli Follie σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2004. Εξάλλου, την τιμή - στόχο των 25,5 ευρώ με σύσταση ”αγορά” διατηρεί η HSBC.

Folli: Τιμές-στόχοι, συστάσεις από Εγνατία - HSBC
Την τιμή-στόχο των 26,3 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση ”συσσώρευση” διατηρεί η Εγνατία ΑΧΕ για τη μετοχή της Folli Follie σε ανάλυσή της με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2004.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα μεγέθη που ανακοίνωσε η Folli Follie για τη χρήση του 2003 ικανοποίησαν τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς οι πωλήσεις του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 21,9% (στα 160,7 εκατ. ευρώ) με τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας να ενισχύονται σημαντικά κατά 71%.

Εξάλλου, οι αναλυτές εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις ”ισχυρές” - όπως τις χαρακτηρίζουν – επιδόσεις της Folli Follie οι οποίες σημειώνεται πως επιτεύχθηκαν εν μέσω ενός αντίξοου περιβάλλοντος κατά τη χρήση 2003.

Οι ίδιοι αναφέρουν πως η μετοχή της Folli Follie συνεχίζει να διαπραγματεύεται με μεγάλο discount σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομοειδείς εταιρίες, γεγονός το οποίο και θεωρούν αδικαιολόγητο δεδομένων των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που παρουσιάζει ο όμιλος.

Οι αναλυτές σημειώνουν επίσης πως τα οικονομικά μεγέθη του 2003 ανταποκρίθηκαν τόσο στις εκτιμήσεις της αγοράς όσο και στις δικές τους, ενώ επισημαίνουν πως η Folli Follie παρουσίασε βελτιωμένες ταμειακές ροές οι οποίες ήταν αποτέλεσμα ενός ιδιαίτερα αποδοτικού κεφαλαίου κίνησης κυρίως στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου του 2003.

Ειδικότερα, η Εγνατία ΑΧΕ συμπληρώνει πως ο δείκτης κεφάλαιο κίνησης προς πωλήσεις υποχώρησε στο 65% από 81% το 2002.

Οι αναλυτές της Εγνατίας αναφέρουν τέλος πως για την ώρα διατηρούν τις προβλέψεις τους, μέχρις ότου η διοίκηση της Folli Follie τους παράσχει περαιτέρω διευκρινήσεις αναφορικά με τους λόγους στους οποίους οφείλεται η βελτίωση και ιδιαίτερα όσον αφορά στη διατηρησιμότητα της, ενώ επισημαίνουν πως αναζητούν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επέκταση του ομίλου στην Ασία.

Θετική εμφανίζεται εξάλλου η HSBC για τα αποτελέσματα της Folli Follie που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ προχωρά και σε οριακή ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της κατά 1% για τα κέρδη ανά μετοχή του 2004.

Σύμφωνα, με τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones η HSBC εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Folli Follie θα διαμορφωθούν στα 53 εκατ. ευρώ από 52,3 εκατ. ευρώ, που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Ο οίκος διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” και θέτει την τιμή στόχο στα 25,5 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v