Ανακύκλωση ρευστότητας στο ΧΑ

Διατηρείται η θετική φορά της Σοφοκλέους με μοχλό τον ΟΤΕ, που επιχειρεί την υπέρβαση των 10 ευρώ, αλλά και την περιφέρεια, όπου η αναλογία ανοδικών προς πτωτικές έχει διαμορφωθεί στο 2/1. Είναι προφανές ότι ανακυκλώνεται το ”ρευστό”, ενόψει και της λήξης των Συμβολαίων στο ΧΠΑ.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Γυρίζει το ρευστό σε μια παράλληλη προσπάθεια να κατοχυρωθούν ”στηρίξεις” και αφετέρου να διοχετευτούν κεφάλαια ικανά να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ανοδικής τάσης. Επιχειρείται να ”κλειδωθούν” και οι εν δυνάμει πωλητές της αγοράς παραγώγων.

Η διπλή προσπάθεια επιβεβαίωσης ”στηρίξεων” (στις 1.719 και στις 1.730 μονάδες) θεωρείται αναγκαία προϋπόθεση για την ενδυνάμωση στη συνέχεια της τάσης.

Χρηματιστηριακά στελέχη επισημαίνουν πως σε συγκεκριμένες δεικτοβαρείς μετοχές, κυρίως Εθνική, Eurobank και ΟΤΕ καταγράφεται τις τελευταίες δυο – τρεις συνεδριάσεις εναλλαγή θέσεων διαχειριστών, παικτών και θεσμικών.

Επιχειρείται όπως σημειώνουν αφενός μεν να κατοχυρωθεί ρευστότητα και αφετέρου να διοχετευτούν κεφάλαια σε μετοχές, σε επίπεδο Δείκτη υψηλότερα των 1.705 μονάδων.

Θα φανεί στη συνέχεια πως οι συγκεκριμένες, εκ πρώτης όψεως αδιάφορες κινήσεις, πραγματοποιούνται και για προληπτικούς λόγους ενόψει της μεθαυριανής λήξης της σειράς Μαΐου στα παράγωγα.

Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως και στη διάρκεια της σημερινής διόρθωσης, κυρίως του ΟΠΑΠ, περισσότερο ξένοι λάμβαναν θέσεις ενώ παράλληλα, αγορές πραγματοποιούνταν και στα 9,96 ευρώ του ΟΤΕ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι επιχειρείται η υπέρβαση των 10,02 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού, κίνηση χρήσιμη και για την περαιτέρω ισχυροποίηση της ανοδικής φοράς.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v