Ανοδο ”βλέπουν” για σήμερα οι ΑΧΕ

Ξεκάθαρα αισιόδοξες εμφανίζονται για τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι χρηματιστηριακές, εκτιμώντας ότι το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον με αποδέκτη τον τραπεζικό κυρίως κλάδο θα δώσει νέα ώθηση στην αγορά και θα οδηγήσει τον Γ.Δ. σε υψηλότερα επίπεδα.

Η αγορά φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα, πάνω από τις 1.700 μονάδες, επισημαίνει η Marfin Hellenic στο πρωινό της σχόλιο, τονίζοντας ότι αν και η είδηση για τα νέα πακέτα μετοχοποιήσεων του ΟΠΑΠ και της ΔΕΗ δεν αποτέλεσαν έκπληξη, αναμένεται να επηρεάσουν την πορεία των τίτλων.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά την ψυχολογία των επενδυτών ως βελτιωμένη και πιστεύει ότι ο κίνδυνος σημαντικής υποχώρησης από τα τρέχοντα επίπεδα είναι ”μάλλον περιορισμένος”.

Η Marfin εκτιμά ότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών θα βρεθεί η EFG Eurobank, εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων αύριο, μετά τη συνεδρίαση.

Η Εθνική ΑΧΕ επισημαίνει στο πρωινό της σχόλιο τις σημαντικές τοποθετήσεις των θεσμικών επενδυτών, οι οποίες ώθησαν τον Δείκτη υψηλότερα την Τρίτη, ενώ διατυπώνει την πρόβλεψη ότι η ”σημερινή αυξημένη συμμετοχή των επενδυτών δίνει την καλύτερη υπόσχεση για επικύρωση της θετικής τάσης.

Για τα αποτελέσματα της 3Ε, που ανακοινώνονται αύριο, η Εθνική ΑΧΕ εκτιμά ότι θα είναι ελαφρά βελτιωμένα έναντι εκείνων του α΄ τριμήνου του 2002, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 92 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 6,5% σε σχέση με πέρυσι.

Αυξημένες κρίνει τις πιθανότητες συνέχισης της ανακλαστικής αντίδρασης του Χ.Α. το report Fortius Finance, με τον Γ.Δ. να δοκιμάζει να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, λόγω του αυξημένου αγοραστικού ενδιαφέροντος στον τραπεζικό κλάδο.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v