Περιθώρια ανόδου για Εθνική και Γενικό Δείκτη

Εάν επιβεβαιωθεί το θετικό σενάριο που θέλει τη μετοχή της Εθνικής να καλύπτει σήμερα τις απώλειες της Δευτέρας, πιθανότερη θα πρέπει να θεωρηθεί αντίδραση του Δείκτη προς τις 1.748 μονάδες. Σε αυτήν την περίπτωση το κλίμα ενδέχεται να προσφέρει και νέες υπεραποδόσεις σε μετοχές εταιριών μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

ΝΕΟ: Δύο σχόλια την ημέρα για το ΧΠΑ (ένα στη μέση της συνεδρίασης περί τις 13.00 - 13.30 και ένα μετά το κλείσιμο) στη σελίδα ΑΓΟΡΕΣ: ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ: ΠΑΡΑΓΩΓΑ, από την MARFIN AXEΠΕΥ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στην ίδια σελίδα, ON LINE ανανέωση τιμών στα βασικά προϊόντα με κάθε ανανέωση (refresh) της σελίδας. Στοιχεία με 10’ λεπτά καθυστέρηση.

Στην ίδια σελίδα όλο το συνοδευτικό υλικό για την Αγορά Παραγώγων.]

Κατά περίπου 4% κάλυψε χθες η μετοχή της Εθνικής τις απώλειες (5,5%) της Δευτέρας. Αυτό οδήγησε αρκετούς σε αγορές μέχρι το επίπεδο των 13,30 ευρώ, καθώς υπήρχε διάχυτη η εκτίμηση ότι σε αυτή τη φάση υπάρχουν περιθώρια ανόδου μέχρι τα 13,8 – 14,0 ευρώ.

Εάν διατηρηθεί και σήμερα η τάση, δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αντίδρασης του FTSE - 20 προς τις 863 – 865 μονάδες, ενδεχόμενο που πρακτικά μπορεί να οδηγήσει τον Γενικό Δείκτη μέχρι τις 1.745- 1.748 μονάδες.

Άλλωστε οι αγορές που πραγματοποιήθηκαν χθες από ισχυρότατες χρηματιστηριακές σε μετοχές των Eurobank, Εθνικής, ΔΕΗ, αλλά και ΟΠΑΠ, Alpha, μπορεί να αποτελέσουν ”μαγιά” για διατήρηση της ανοδικής τάσης.

Εν μέρει βέβαια θα εξαρτηθεί και από το κλίμα στις διεθνείς αγορές αλλά να μην διαφεύγει της προσοχής μας πως και χθες η Σοφοκλέους κινήθηκε κόντρα στην πτώση της Φραγκφούρτης.

Δείκτες που εμφανίζουν υπεραπόδοση σε σχέση με τον Γενικό (Small Cap 80 και FTSEA) θα διατηρήσουν αυτήν τη δυναμική τους, εάν επιβεβαιωθεί η ανοδική διάθεση συγκεκριμένων blue chips.

Εμμένουμε λοιπόν στο θετικό ενδεχόμενο, ενόψει λήξης της σειράς Μαΐου στο ΧΠΑ, καθώς εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν οι αγορές – στην υποκείμενη αγορά – δεικτοβαρών μετοχών.

Ζητούμενο για σήμερα η αντίδραση του Γενικού Δείκτη προς την περιοχή των 1.748 μονάδων, κυρίως με την Εθνική να προσεγγίζει τα 13,4 ευρώ, την πρώτη μισή ώρα.

Μ. Γελ.

* Τα σχόλια των ΑΧΕ για τη σημερινή συνεδρίαση δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v