Χαμηλότερα η Εθνική, υψηλότερα οι μετοχές

Στη συνολική εικόνα των ”βαρειών χαρτιών” περιορίζεται η... ζημιά που εμφανίζει η μετοχή της Εθνικής, μετά και την αποκοπή του μερίσματος. Αντίθετα σε θετικό έδαφος κινείται η πλειονότητα των μετοχών της περιφέρειας.

Η τακτική της συντήρησης, επιλέγεται μέχρις ότου αφομοιωθούν οι πιέσεις που ασκούνται στη μετοχή της Εθνικής.

Σε εύρος τιμών μεταξύ 12,76 – 13,02 ευρώ, η μετοχή της Εθνικής καταγράφει απώλειες περίπου 5% (κατά 1,7% μεγαλύτερες του μερίσματος).

Αυτό το ποσοστό, τουλάχιστον, θα πρέπει να καλυφθεί στη συνέχεια, μέχρι τις 14.00’ – 14.30’, εάν θέλουμε να αναφερόμαστε σε μια σταθεροποιητική συνεδρίαση.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο FTSE – 20 υποχωρεί κατά 0,54% προς τις 845 μονάδες, αλλά η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών αντιδρά.

Από τα Βασικά Μέταλλα μέχρι το Λιανικό Εμπόριο και τις Κατασκευές επιχειρείται να απορροφηθεί το –1,4% του Τραπεζικού δείκτη.

Εάν στη συνέχεια, φανούν διαθέσεις από πλευράς της Εθνικής για περιορισμό των απωλειών, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ενός, οριακού έστω, ”θετικού κλεισίματος”.

Άλλωστε, παρά τις απώλειες της Τράπεζας περί τις 200 μετοχές εξακολουθούν να δίνουν μικρότερες ή μεγαλύτερες αποδόσεις. Στην κορυφή Creta Farm, Space, ΟΛΘ αλλά και Βαράγκης, Ζήνων, Εβροφάρμα, Intertech, Σελόντα, Intracom Κατασκευές, Moda Bagno, Κλωνατέξ και πλήθος μετοχών της καλούμενης μεσαίας – χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το ”ταμείο” που θα γίνει μετά τη συνεδρίαση, τόσο στην αγορά παραγώγων, όσο και στην κίνηση μετοχών από την ΕΤΕΣΕΠ.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v