Πιέζει το δείκτη η Εθνική

Με τη μετοχή της Εθνικής να χάνει συνολικά το μέρισμά της, πιέζεται τεχνικά ο FTSE – 20. Όχι όμως και στο σύνολό της η αγορά, καθώς περισσότερες των 200 μετοχών ενισχύουν λιγότερο ή περισσότερο τη θέση τους.

Οριακές οι απώλειες για τον FTSE – 20, που σχηματίζει όμως ουσιαστικά βάση στις 845 μονάδες.

Συνολικότερα, θετική η αγορά, καθώς, πέραν του –3,7% της Εθνικής (12,94 ευρώ), περί τις 210 μετοχές κινούνται θετικά.

Αναμφίβολα το κλειδί σήμερα για την τάση είναι η μετοχή της Εθνικής, που αν καταφέρει να ”κλείσει” προς τα 13 ευρώ δεν θα έχει ”χάσει” συνολικά το μέρισμα.

Η τάση στην Εθνική θα αποσαφηνιστεί μετά τις 13.00’ – 14.00’, γι’ αυτό μέχρι τότε στηρίξεις θα πρέπει να δοθούν από Eurobank, Alpha, ΟΤΕ, αλλά και ΔΕΗ, Βιοχάλκο, και Intracom, Τιτάν.

Ενδιαφέρον από το υπόλοιπο της αγοράς, εμφανίζουν βασικά δυο κατηγορίες μετοχών. Η μεν πρώτη αφορά στην ομάδα εκείνη που θα απαρτίζουν τον δείκτη υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας, η τελική σύνθεση του οποίου αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Στη δεύτερη κατηγορία, μετοχές που είχαν αναφερθεί και στο προηγούμενο σχόλιο (ΟΛΘ, Κλωνατέξ, Σελόντα, Intracom Κατασκευές, Kleemann), αλλά και των Kego, ΑΕΓΕΚ, Έμπεδος, Αθηνά, Βάρδας, Ερμής και ορισμένων ακόμη αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια, θα πρέπει τόσο σε επίπεδο Γενικού Δείκτη όσο και σε επίπεδο FTSE – 20 να συντηρηθεί το εύρος ασφαλείας. Για τον μεν Δείκτη διαμορφώνεται μεταξύ 1.705 – 1.720 μονάδων, για τον δε FTSE – 20 στο εύρος των 841,8 – 851,4 μονάδων.

Εάν επιτευχθεί αυτό μέχρι τις 13.00’ – 14.00’ οπότε και υπολογίζεται ότι θα επιχειρηθεί μια προσπάθεια βελτίωσης της θέσης της Εθνικής, η σχέση ανοδικών / καθοδικών μετοχών θα είναι στη χειρότερη περίπτωση μοιρασμένη.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v