Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Εκτιμήσεις UBS-Kappa-Merrill-Citigroup

Στα 14 ευρώ (από 10,2) αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank η UBS Warburg, ενώ αυξημένη τιμή-στόχο 13,5 ευρώ (από 12,5) δίνει η Citigroup Smith Barney, με αφορμή τα μεγέθη του α’ τριμήνου. Εξάλλου, την πρόβλεψη ”overweight” και τη σύσταση ”buy” επαναδιατυπώνουν σε εκθέσεις τους οι Kappa Securities και Merrill Lynch, αντίστοιχα.

Alpha: Εκτιμήσεις UBS-Kappa-Merrill-Citigroup
Θετικοί είναι οι αναλυτές τριών ξένων οίκων (UBS, Merrill Lynch, Citigroup) και μιας ελληνικής χρηματιστηριακής (Kappa Securities) για τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Alpha Bank.

Αναλυτικά, καλύτερα του αναμενομένου χαρακτηρίζει το flash note της Merrill Lynch τα αποτελέσματα τριμήνου της Alpha Bank. Στο report του οίκου με ημερομηνία 7 Μαΐου περιέχεται η σύσταση για ”αγορά”, ενώ τίθενται ως τιμή-στόχος (price objective) τα 12,8 ευρώ.

Οι οίκος προαναγγέλλει ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών του για το 2003, προκειμένου να αντανακλούν τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου. Το flash note της Merrill Lynch αναφέρει ότι η Alpha τώρα διαπραγματεύεται με discount 13% έναντι των Ελλήνων ανταγωνιστών της και με μικρό premium έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Εξάλλου, στα 14 ευρώ αναβαθμίζει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Alpha Bank η UBS Warburg, διατηρώντας τη σύσταση Neutral 2, ύστερα από την ανακοίνωση αποτελεσμάτων αρκετά υψηλότερων σε σχέση με τις εκτιμήσεις του ελβετικού χρηματοπιστωτικού οίκου.

Στην έκθεση, με ημερομηνία 8 Μαΐου, η UBS Warburg αποδίδει την προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου από τα 10,2 ευρώ στα 14 ευρώ στο γεγονός ότι η μετοχή διαπραγματεύεται 11 φορές τα σταθμισμένα κέρδη του 2004.

Επιπλέον, ο ελβετικός οίκος αναθεωρεί προς τα πάνω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του 2003 κατά 9,5% και του 2004 κατά 12,2%. Επομένως, τώρα οι εκτιμήσεις της UBS Warburg κάνουν λόγο για αύξηση των κερδών του 2003 κατά 21,5% και του 2004 κατά 14%.

Από την πλευρά του ο επενδυτικός οίκος Citigroup Smith Barney σε έκθεσή του με ημερομηνία 7 Μαΐου δίνει αυξημένη τιμή-στόχο στα 13,5 ευρώ (από 12,5 ευρώ), ενώ διατηρεί τη σύσταση ”απόδοση ανάλογη της αγοράς-μέτριου κινδύνου” (2M – in line medium risk) με αφορμή το α’ τρίμηνο της Alpha Bank.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citigroup, η Τράπεζα ανακοίνωσε ένα καλό τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προβλέψεις του οίκου τόσο σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας όσο και σε καθαρή κερδοφορία.

Την παρούσα χρονική στιγμή, βάσει των εκτιμήσεων των αναλυτών της Citigroup Smith Barney, η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται 10,9 φορές τα σταθμισμένα κέρδη του 2004.

Αναφορικά με τους κινδύνους που περιβάλλουν τη μετοχή της Alpha Bank, η Citigroup Smith Barney επισημαίνει τον χαμηλό δείκτη δανείων ως προς το ΑΕΠ του ελληνικού τραπεζικού κλάδου (13% έναντι 45% σε άλλες χώρες), ενώ επισημαίνεται ότι το ελληνικό χρηματιστήριο διαθέτει χαμηλή ρευστότητα και υψηλότερη μεταβλητότητα έναντι των άλλων ευρωπαϊκών αγορών, γεγονός το οποίο οι επενδυτές πρέπει να λάβουν υπόψη τους.

Παράλληλα, την πρόβλεψη ότι η μετοχή της Alpha Bank θα εμφανίσει αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς (overweight) διατηρεί σε έκθεσή της η Kappa Securities με ημερομηνία 7 Μαΐου.

Η έκθεση, με αφορμή τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της τράπεζας, αναφέρει ότι αυτά ξεπέρασαν τις προβλέψεις της αγοράς. Σε άλλο σημείο της έκθεσης η Kappa επισημαίνει ότι τα έσοδα από χρηματοοικονομικές συναλλαγές της τράπεζας είναι έκτακτα και μάλλον δύσκολα θα επαναληφθούν στα επόμενα τρίμηνα.

Για την πορεία της μετοχής, η Kappa αναφέρει πως ξεπέρασε την απόδοση του ελληνικού τραπεζικού δείκτη κατά 10%, κάτι το οποίο σημαίνει ότι οι αποτιμήσεις καθίστανται ακριβότερες και ότι ”περιορίζονται οι δυνατότητες περαιτέρω υπεραπόδοσης”.

Για το 2003, η χρηματιστηριακή θα αναθεωρήσει τις προβλέψεις της, ”ώστε να αντανακλούν τις αλλαγές στις λογιστικές καταστάσεις”.

Η Alpha, αναφέρει το report, διαπραγματεύεται 13,8 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη της, επίπεδο που αντιστοιχεί σε premium 16% έναντι του μέσου όρου των ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v