Στα... κόκκινα σήμερα η Σοφοκλέους

Η σημαντική υπεροχή των πτωτικών έναντι των ανοδικών τίτλων, εκτιμάται ως... άγαρμπη ”εξαέρωση”, με χαμένους κυρίως όσους αγόρασαν ανοιχτά χθες μετοχές μεσαίας– χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης. Μόλις 30 μετοχές εμφανίζουν θετικό πρόσημο.

Ναι μεν, αλλά... για τη σημερινή διόρθωση. Μπορεί οι απώλειες του Γενικού Δείκτη να είναι λίγο– πολύ αυτές που αναμένονταν, συντηρώντας τον σε επίπεδα υψηλότερα των 1.750 μονάδων, είναι όμως μη αναμενόμενη η συνολικότερη εικόνα σε επίπεδο μετοχών.

Μόλις, 30 μετοχές, με θετικό πρόσημο, με τη συντριπτική πλειονότητα των τίτλων, κυρίως της χαμηλής κεφαλαιοποίησης, να εμφανίζει σημαντικές απώλειες.

Για ορισμένους αυτό αποτελεί επιβεβαίωση του εύρους και του πλήθους των ανοιχτών θέσεων, των αγορών ”αέρα” που έγιναν στις τελευταίες μια– δυο συνεδριάσεις.

Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, στην έκταση που φημολογείται, τότε το μεγαλύτερο μέρος των αγοραστών στη χθεσινή συνεδρίαση εγγράφουν σημαντικές ζημιές.

Σε επίπεδο μετοχών, Alpha, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Εθνική, αλλά και άλλοι δεικτοβαρείς τίτλοι κινούνται μεν χαμηλότερα, με περιορισμένη όμως προσφορά και χαμηλό τζίρο.

Αυτό εξηγεί και τις περιορισμένες συναλλαγές που γύρω στις 15.10’ δεν ξεπερνούσαν τα 70 εκατ. ευρώ. Θα χρειαστούμε και την αυριανή συνεδρίαση, προτού βεβαιωθούμε για το εύρος της διόρθωσης που σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να οδηγήσει τον Δείκτη χαμηλότερα των 1.710 – 1.720 μονάδων, προκειμένου να μην ακυρωθεί η άνοδος που έχει δρομολογηθεί από την... Πρωταπριλιά.

Να σημειώσουμε τέλος, πως πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική διόρθωση που συντελείται στη Σοφοκλέους στις τελευταίες 22 συνεδριάσεις (δηλαδή την περίοδο 31/03 – 07/05).

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v