Χέρι - χέρι με Εθνική και Alpha

Με αυξημένες στροφές κινείται η Alpha, που εκτός του διπλασιασμού των κερδών, πραγματοποιεί αύριο γ.σ., ενώ ανεβάζει στροφές και η μετοχή της Εθνικής, ενόψει της επικείμενης αποκοπής του μερίσματος. Για την επόμενη ώρα, θα ξεκαθαριστεί εάν η τιμή – στόχος θα πλησιάσει τις 1.800 μονάδες.

Στο ρελαντί η Alpha, που εκτός του διπλασιασμού - έκπληξη των κερδών στο α΄τρίμηνο, πραγματοποιεί αύριο γενική συνέλευση, ενώ ανεβάζει στροφές και η μετοχή της Εθνικής, ενόψει της επικείμενης αποκοπής του μερίσματος.

Έχοντας εξασφαλίσει τις 1.768 μονάδες ως βάση μέχρι την Παρασκευή, επιχειρείται εύλογα πλέον η προσέγγιση των επόμενων τιμών – στόχων.

Θα φανεί στη συνέχεια, δηλαδή μέχρι τις περίπου 13.30’, κατά πόσον η αγορά θα επιχειρηθεί να κρατήσει τις 1.788 μονάδες ή θα συνεχίσει πλέον προς τις 1.800 μονάδες.

Εξαρχής στόχος μας, όπως είχε τεθεί από το σχόλιο της περασμένης Παρασκευής, ήταν ει δυνατόν η προσέγγιση μέχρι μεθαύριο των 1.800 μονάδων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα πρέπει να περιμένουμε υπέρβαση των 905 μονάδων για τον FTSE - 20 κατά πάσα βεβαιότητα στην αυριανή συνεδρίαση. Επίπεδο που αντιστοιχεί με τις περίπου 2.890 του τραπεζικού δείκτη.

Επιμένουμε σε τεχνικές λεπτομέρειες, καθώς από τις αρχές Απριλίου έχει ξεκαθαριστεί πως οι ”ισχυροί” παίκτες δίνουν σημασία και προτεραιότητα σε συγκεκριμένα σημεία αναφοράς.

Αυξημένες συναλλαγές για μετοχές όπως οι Unibrain, Γενική Αποθηκών, Intracom, Δάριγκ, Διεκάτ, Βάρδας, αλλά και ΔΟΛ, Τεγόπουλος που διαμορφώνουν τάση για την επόμενη ώρα.

Να προσεχθεί επίσης πως σταδιακά μεθοδεύεται και πάλι η αντίδραση της ΔΕΗ.

Μ. Γελ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v