Παπαστράτος: Πώς είδε η αγορά το deal (update)

Ως θετικές καταγράφονται οι αντιδράσεις της αγοράς στην είδηση για την απόκτηση του 75% της Παπαστράτος από τη Philip Morris, ενώ για θετική εξέλιξη έκανε λόγο και ο Ν. Χριστοδουλάκης. Πώς σχολιάζουν η EFG Eurobank SEC και η Μarfin Hellenic το τίμημα.

Παπαστράτος: Πώς είδε η αγορά το deal (update)
Θετικές ήταν σε γενικές γραμμές οι πρώτες αντιδράσεις της αγοράς για το deal της Παπαστράτος με τη Philip Morris, αφού τόσο χρηματιστηριακές εταιρίες όσο και ο υπουργός Οικονομίας Νίκος Χριστοδουλάκης έκαναν λόγο για θετική εξέλιξη.

”Δίκαιη” χαρακτηρίζει την τιμή των 18,15 ευρώ ανά μετοχή το report της Π&Κ με ημερομηνία 7 Μαΐου, ενώ επισημαίνει ότι πλησιάζει και την τιμή στόχο που έχει θέσει η ίδια για την Παπαστράτος. Ως αποτέλεσμα του deal, αναφέρει η Π&Κ, σταματάμε την κάλυψη της μετοχής.

Εξάλλου, η Marfin Hellenic, σε flash note με ημερομηνία 6 Μαΐου και τίτλο ”Αποχαιρετισμός στα όπλα”, σχολιάζοντας την είδηση της απόκτησης του 75% της Παπαστράτος από τη Philip Morris Holland, επισημαίνει ότι η επικείμενη δημόσια προσφορά για την εξαγορά του μειοψηφικού ποσοστού θα γίνει στην τιμή των 18,15 ευρώ, ”τιμή που συγκρίνεται με την τιμή-στόχο (βάσει της αποτίμησης DFC) των 18,60 ευρώ”.

Η εξέλιξη, αναφέρει η Marfin, ήταν αναπάντεχη, αν και αποτέλεσε μικρή έκπληξη, ενώ επισημαίνεται πως δεδομένης και της μακροχρόνιας ”σχέσης” της ελληνικής εταιρίας με τη μητρική της Philip Morris Holland, Altria, υπήρχε πάντα η υπόθεση ότι η ξένη εταιρία θα εξαγοράσει την ελληνική.

Πιστεύουμε, αναφέρεται στο flash note, ότι η Philip Morris θα καταφέρει να αποκτήσει πλήρως την εταιρία, αν και είναι πιθανό να χρειαστεί να ”γλυκάνει” την προσφορά της, ίσως στα 18,5 - 19 ευρώ, προκειμένου να φτάσει το απαραίτητο ποσοστό για τη διαγραφή (95%).

Η χρηματιστηριακή δηλώνει δυσαρεστημένη που σταματά την κάλυψη της Παπαστράτος, ”κατά κοινή παραδοχή, μία από τις λίγες ελληνικές αμυντικές και υψηλής ποιότητας μετοχές”.

Σύμφωνα εξάλλου με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones, ο αναλυτής της EFG Eurobank SEC, Χρ. Ελαφρός, χαρακτηρίζει το ύψος της δημόσιας προσφοράς (18,15 ευρώ) ”γενναιόδωρο, αλλά δίκαιο”.

Λιτό ήταν άλλωστε και το χθεσινό σχόλιο του υπουργού Οικονομίας, Ν. Χριστοδουλάκη, ο οποίος έκανε λόγο για ”θετική εξέλιξη”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v