Συσσώρευση στις 1.750 μονάδες

Ως απαιτούμενη χαρακτηρίζεται η ήπια διόρθωση στη Σοφοκλέους, η οποία επιχειρεί να κατοχυρώσει τα επίπεδα των 1.750 μονάδων. Η μετοχή του ΟΤΕ προς τα 10 ευρώ, αποτελεί σηματωρό για ενδεχόμενη υπέρβαση των 1.760 μονάδων στο επόμενο διάστημα.

Η δεύτερη φάση διόρθωσης, για σήμερα, φαίνεται να ολοκληρώνεται προς τις 1.750 μονάδες όπου ”συσσωρεύει” η αγορά. Είναι χαρακτηριστικό πως όλες οι μέχρι στιγμής κινήσεις ”δένουν” μεταξύ τους σε τέτοιο τρόπο, ώστε να μη χαλάσει στο ελάχιστο η μέχρι στιγμής θετική εικόνα.

Συντηρείται η αγορά στο εύρος 1.749 – 1.756 μονάδων, επιτρέποντας σε όσους θέλουν να ρευστοποιήσουν να πωλήσουν και σε όσους θέλουν να τοποθετηθούν να αγοράσουν. Στα τρέχοντα όμως επίπεδα τιμών και όχι σημαντικά χαμηλότερα, όπως ορισμένοι εκτός παιδιάς εγχώριοι θεσμικοί θα ήθελαν.

Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο μέρος της ενδοσυνεδριακής διελκυστίνδας πραγματοποιείται γύρω από τη μετοχή της Alpha, όπου και ”δανεισμένες” θέσεις υπάρχουν (περί τις 40.000 μετοχές) και ανοιχτές πωλήσεις καταγράφηκαν (περί τις 35.00 μετοχές), αλλά και ισχυρή εντολή αγοράς από πλευράς της Εθνικής Χρηματιστηριακής υπάρχει.

Δευτερευόντως, αγοραστές στη μετοχή της Alpha εμφανίζονται και από την πλευρά της Eurobank. Ανάλογη τακτική καταγράφεται και από την πλευρά της Εγνατία ΑΧΕ.

Συνεχίζεται παράλληλα η όλο και συχνότερη εναλλαγή θέσεων με σημαντικό μέρος από τις συναλλαγές των 55 εκατ. ευρώ (περίπου 13.00’) να αυτοτροφοδοτεί την επόμενη άνοδο.

Από τεχνικής πλευράς, θα ήταν χρήσιμη για τη συνέχεια μια επόμενη αντίδραση του Δείκτη όχι απλά προς τις 1.760 μονάδες, αλλά και ει δυνατόν προς τη χθεσινή ενδοσυνεδριακή τιμή των 1.768,16 μονάδων.

Στην περίπτωση που συμβεί αυτό το ενδεχόμενο, θα έχουμε την καλύτερη δυνατή – πάντα τεχνικά – κίνηση μιας αγοράς ώριμης που αναζητά περαιτέρω ανοδική διέξοδο. Ποντάρουν ορισμένοι, μάλιστα, στο βέλτιστο αυτό σενάριο, της αντίδρασης δηλαδή προς τις 1.769 μονάδες με συναλλαγές που θα ξεπερνούν σημαντικά τα 110 εκατ. ευρώ.

Εάν μάλιστα ο Γενικός Δείκτης κλείσει σήμερα με κέρδη του περίπου 1% θα μιλάμε για την καλύτερη συνεδρίαση της περιόδου 1ης Απριλίου – 7 Μαΐου.

Σε τάση, όλες οι μετοχές που είτε κινούνται είτε διαμορφώνουν άνοδο ισχυροποιούνται από περαιτέρω τοποθετήσεις. Από τα Κεραμεία Αλλατίνη (2,1 ευρώ), την Unibrain όπου φαίνεται να ρίχνει το βάρος του ο όμιλος, μέχρι την Intracom, η μετοχή της οποίας κινείται προς τα 5,6 ευρώ με χαρακτηριστική ευκολία και σημαντικές τοποθετήσεις.

Για τη μετοχή της τελευταίας διαγραμματικά η τιμή στόχος – σε αυτή τη φάση – είναι τα 6,2 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v