Σύντομη συσσώρευση πριν την επόμενη άνοδο

Ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση η τεχνικώς απαραίτητη διόρθωση, με την αγορά να επιστρέφει και πάλι σε θετικό έδαφος. Παρατηρούνται αγοραστές στη μετοχή της Alpha από ”ισχυρά σπίτια”, ενώ κινήσεις συντήρησης καταγράφονται σε Εθνική και Eurobank. Σημαντικά τα κέρδη σε αρκετές μετοχές της μεσαίας– χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Όλα υπό έλεγχο. Μέχρι τις 11.40’ είχε ολοκληρωθεί η διόρθωση– σε έκταση που κατά το ήμισυ κάλυψε το χθεσινό κενό– αλλά με λίγες συναλλαγές, ενδεικτικές της απροθυμίας των πωλητών.

Σταδιακά επανεμφανίστηκαν επιθετικότεροι οι αγοραστές πραγματοποιώντας μέσα σε 15- 20 λεπτά συναλλαγές 14 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τον συνολικό τζίρο στα περίπου 26 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα.

Θα χρειαστεί στη συνέχεια, μέχρι τις περίπου 12.30’ – 12.45’, μια μικρή συσσώρευση του δείκτη γύρω από τις 1.749– 1.756 μονάδες με ενδεχόμενη μείωση των αγοραπωλησιών.

Το ζητούμενο είναι να συντηρηθεί πέριξ των 2.840 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με τα 13,6 ευρώ της Alpha, τα περίπου 14 ευρώ της Εθνικής, τα 13,4 ευρώ της Εμπορικής, τα 11,96 ευρώ της Eurobank.

Θα πρέπει να παραμείνει γύρω στα 9,85 – 9,95 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ και να κερδίσει σταδιακά έδαφος προς τα 14,4 ευρώ η ΔΕΗ. Σταθερά ανοδικό σε αυτή τη φάση είναι το διάγραμμα του ΟΠΑΠ.

Φάση ενδοσυνεδριακής συσσώρευσης που μπορεί να συντηρήσει τα υψηλά κέρδη καταγράφεται στη μεσαία– χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. ΕΤΒΑ, Επίλεκτος, Info Quest, Πουλιάδης, Μαθιός, Εγνατία, Fashion Box, αλλά και μια άλλη σειρά μετοχών αυτής της κατηγορίας, είτε συνεχίζει, είτε δημιουργεί τώρα ανοδική τάση.

Σταθερά στα 5,4 – 5,5 ευρώ η μετοχή της Intracom, με αγοραστές περίπου 300.000 τεμαχίων στο πρώτο πτωτικό ημίωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v