Νέο ισχυρότατο μήνυμα μέσω Εθνικής

Με αιχμή την Εθνική, που καταγράφει κέρδη έως 6%, αλλά και τις υπόλοιπες ”βαριές” τραπεζικές μετοχές, οι ισχυροί της αγοράς στέλνουν ένα ακόμη αδιαμφισβήτητο μήνυμα και την αγορά στα επίπεδα των 1.760 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά της συνεδρίασης ”στοχοθετήθηκε” η σημερινή ”αντίσταση”, κάτι που λογικά θα οδηγήσει χαμηλότερα τον Δείκτη.

Θα πρέπει έως τις 12.30’ – 13.00’ να έχει οριοθετηθεί η ”στήριξη”, να έχει διαμορφωθεί δηλαδή το εύρος διακύμανσης που θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη συνέχεια.

Παρεμπιπτόντως, δε θα έβλαπτε μια ”κάλυψη” του κενού που αρχικά δημιουργήθηκε. Έχει ορμή και ενδιαφέρον η αγορά, και αυτό είναι προφανές.

Με συναλλαγές περίπου 28 εκατ. ευρώ (11.30’), τη μετοχή της Εθνικής στο +5% να πιάνει τα 14 ευρώ, τη μετοχή της Eurobank με +3,4% στα 12 ευρώ, την Alpha προς τα 13,5 ευρώ, αλλά και τις Εμπορική και Πειραιώς να ακολουθούν, οι ισχυροί της αγοράς στέλνουν ένα αδιαμφισβήτητο μήνυμα.

Συνολικότερη όμως η ανταπόκριση, αντίδραση όσων δραστηριοποιούνται στην αγορά. Πρόκειται κυρίως για εκείνα τα ένα – δυο επενδυτικά σχήματα που γύρω από τον ευρύτερα εννοούμενο όμιλο της Κλωνατέξ έχουν λάβει έγκαιρα θέση (χαμηλότερα των 1.500 μονάδων) και όσων σταδιακά ακολούθησαν από τα μέσα Απριλίου.

Καθώς το ενδεχόμενο να παραμείνει στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος είναι ισχυρότατο, εάν διατηρηθεί το ανάλογο θετικό κλίμα σε Αμερική και Ευρώπη, δεν φαίνεται να έχει εξαντλήσει τα περιθώρια ανόδου καμία από τις πέντε ισχυρές τραπεζικές μετοχές.

Η Alpha μεθαύριο, η Εθνική την ερχόμενη Δευτέρα και ακολούθως η Eurobank μπορούν να συντηρήσουν τον τραπεζικό δείκτη υψηλότερα των 2.860 μονάδων.

Σημαντικά τα κέρδη για τη μετοχή της Βιοχάλκο, καθώς και αυτή ωφελείται από την αναδιάρθρωση του MSCI με απόδοση περίπου 8% μέχρι στιγμής.

Τοποθετήσεις όμως συνεχίζονται σε Cosmote (9,6 ευρώ), Τιτάν (33,7 ευρώ) και, δευτερευόντως σε μετοχές των Επιχειρήσεων Αττικής, Ολυμπιακή Τεχνική, Αλουμίνιον της Ελλάδος, Μαΐλλης, Πλαίσιο, Ρόκας, κ.α.

Σημαντικότατα τα κέρδη για μετοχές εταιριών της μεσαίας κεφαλαιοποίησης όπως οι: Πουλιάδης, Δρομέας, Λιβάνης, Ιντρακάτ, Druckfarben, αλλά και Κλωνατέξ, Νάουσα, Lannet, όπως και σε Datamedia, Ξιφίας και άλλων αυτής της κατηγορίας.

Για τη συνέχεια, θα ήταν ιδανική η διαμόρφωση εύρους διακύμανσης μεταξύ 1.752 – 1.772 μονάδων με συναλλαγές περίπου 55 – 60 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v