”Κλειδωμένο” στις τράπεζες το βλέμμα των ΑΧΕ

Αισιόδοξες παραμένουν οι χρηματιστηριακές για την πορεία της Σοφοκλέους, τόσο για την ερχόμενη εβδομάδα, όσο και τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ επισημαίνουν τη σημασία που έχουν τα τραπεζικά νέα για τη διαμόρφωση του κλίματος, δεδομένων και των ειδήσεων που αναμένονται από τον κλάδο τις επόμενες ημέρες.

”Κλειδωμένο” στις τράπεζες το βλέμμα των ΑΧΕ
Περιορισμένη εκτιμά το πρωινό report της Marfin Hellenic την πιθανότητα καθοδικής κίνησης για την αγορά, αν και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιος αρνητικός καταλύτης, μεσοπρόθεσμα, να οδηγήσει σε διόρθωση.

Το report δεν παραλείπει να επισημάνει ότι ορισμένες μετοχές σημείωσαν άνοδο σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει αρκετές θετικές εξελίξεις. Από τους τίτλους, για σήμερα, η Marfin ξεχωρίζει αυτόν της Γερμανός, αφού εκτιμά ότι ”η ηγετική θέση στην εγχώρια αγορά και η επιθετική επέκταση στο εξωτερικό προδιαθέτουν για εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα”.

Συνέχιση του καλού κλίματος και της θετικής ψυχολογίας αναμένει για τη συνέχεια το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ, ενώ επισημαίνει τα αξιοσημείωτα κέρδη που, εκτός από την αγορά, κατέγραψε και ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας (”ως αποτέλεσμα της αναμενόμενης αναδιάρθρωσης στον δείκτη MSCI”).

Τις τεχνικά θετικές ενδείξεις της μετοχής της Εθνικής επισημαίνει σε τεχνική ανάλυσή της για τον τίτλο η Fortius Finance (5/5).

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται, εάν η μετοχή καταφέρει να διατηρηθεί κοντά στον ΚΜΟ 130 ημερών, ”θα πρέπει να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις μας ως προς το θέμα της τάσης”. Ακόμα, η ανάλυση τονίζει ότι ”η μεγάλη άνοδος της μετοχής σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να αυξήσει την προσοχή μας για ένα πιθανό πισωγύρισμα της μετοχής”.

Την εισροή νέου χρήματος, έπειτα από αρκετό καιρό, στη Σοφοκλέους επισημαίνει η Magna Trust στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 2 Μαΐου, ενώ τονίζει ότι αυτό ακριβώς είναι ικανό να διαμορφώσει υψηλότερα επίπεδα τιμών.

Όπως αναφέρεται, τεχνικά η διάσπαση των 1.700 μονάδων αποτελεί γεγονός υψίστης σημασίας, καθώς σε συνδυασμό και με τη διάσπαση των 1.728 μονάδων ανοίγει τον δρόμο για τα υψηλά των 1.890 μονάδων. ”Η άνοδος έχει αποκτήσει στοιχεία κυκλικής αυτοτροφοδοτούμενης κίνησης”.

Αν και τονίζεται ότι είναι ακόμη νωρίς για άκρατη αισιοδοξία, θεωρείται πιθανό εντός του Μαΐου να δούμε την κορύφωση της ανόδου. Για να συμβεί αυτό, παρατηρεί η χρηματιστηριακή, είναι απαραίτητο να υπάρξει βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των εισηγμένων, κάτι το οποίο θα είναι γνωστό ως το τέλος του μήνα.

Το report εστιάζει στη συμμετοχή που είχαν οι τραπεζικές μετοχές στη θετική μεταστροφή του κλίματος. Η ”βελούδινη αποκοπή μερίσματος από την Εμπορική και την Πειραιώς έστρεψε το ενδιαφέρον στις τραπεζικές μετοχές, που με δύναμη πυρός την Εθνική Τράπεζα κατοχύρωσαν τα νέα τεχνικά επίπεδα και διέσπασαν τις κρίσιμες 2.500 μονάδες του τραπεζικού δείκτη”.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, προσθέτει η Magna Trust, αναμένονται αυτή την εβδομάδα (Τετάρτη) τα αποτελέσματα της Alpha Bank, καθώς και οι επίσημες τακτικές γενικές συνελεύσεις της Alpha και της Εθνικής, Πέμπτη και Παρασκευή, αντίστοιχα.

Το εβδομαδιαίο report της Ωμέγα ΑΧΕΠΕΥ (2/5) επισημαίνει ως πρώτο σημείο αντίστασης για τον Γενικό Δείκτη τις 1.750 μονάδες και ως δεύτερο τις 1.820. Αντίστοιχα, ως πρώτο σημείο στήριξης αναφέρονται οι 1.710 και ως δεύτερο οι 1.650 μονάδες.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v