Σε ρόλο… Ρονάλντο η Εθνική!

Πάνω από τις 1.700 μονάδες κινείται η Σοφοκλέους, με την Εθνική (4,33%) σε ρόλο... Ρονάλντο, να οδηγεί σε μια ακόμα επιτυχημένη... επίθεση την υψηλή κεφαλαιοποίηση. Υπεραποδίδει του Γενικού δείκτη ο FT 20, από κοντά και η περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με περίπου 2% κέρδη για τον τραπεζικό κλάδο και την Alpha στα 12,58 ευρώ, επιβεβαιώνονται πλήρως οι εκτιμήσεις για την... πρωτοκαθεδρία του κλάδου στην αγορά.

Με συναλλαγές περίπου 48 εκατ. ευρώ (13.30’) και τις Εθνική, Eurobank να ”κρατούν” καλά, φαίνεται ότι κατοχυρώνεται η μέχρι πρότινος μεσοπρόθεσμη αντίσταση σε βάση πλέον της παρούσας κίνησης.

Σαφώς πιο θετικό το κλίμα και υψηλότερες οι αποδόσεις στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, αφού τα κάθε λογής επενδυτικά σχήματα δεν έχουν και πολλά να φοβηθούν με το περίπου +4% της Εθνικής, η μετοχή της οποίας υπερβαίνει πλέον και τα 13 ευρώ.

Αρχίζουν όμως και αχνοφαίνονται κάποιες επιχειρηματικές κινήσεις, ικανές να διαμορφώσουν τάση στην κατηγορία όπου δραστηριοποιούνται ορισμένες εισηγμένες.

Χαρακτηριστικότερη η περίπτωση της Τρία Έψιλον (Coca - Cola), ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρονται σε επόμενη κίνηση (στον χώρο των Τηλεπικοινωνιών).

Για την επόμενη ώρα, δεδομένης της επιθετικότητας συγκεκριμένων αγοραστών, θεωρείται πιθανή περαιτέρω αντίδραση του Γενικού Δείκτη προς τις 1.715 μονάδες.

Στην περίπτωση μάλιστα που δοθούν σήματα αναστροφής την επόμενη μισή ώρα από τη Νέα Υόρκη θα έχουμε πιθανότητα ένα ”κλείσιμο” – επιτέλους – υψηλότερα των 1.702 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v