Τραπεζική... ”πλάτη” κρατά την αγορά

Η τραπεζική συστράτευση κόντρα στην προσπάθεια υποτίμησης του ΟΤΕ κρατά ”ζεστή” την αγορά. Παράλληλα, συντηρεί τον Δείκτη μεταξύ 1.665 – 1.678 μονάδων, υποβοηθώντας αρκετές ”περιφερειακές” κινήσεις.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Εθνική και Eurobank με... ολίγη από Alpha, εναντίον ΟΤΕ. Σε γενικές γραμμές κάπως έτσι αποτυπώνεται η εικόνα της πρώτης μισής ώρας, προοίμιο για το τι θα ακολουθήσει μέχρι τις περίπου 13.00’ – 13.30’.

Μετά από μία σύντομη αμφιταλάντευση του Δείκτη σταθερά υψηλότερα των 1.660 μονάδων, αντέδρασε προς τις 1.670 μονάδες (στις 11.30’ με συναλλαγές 12 εκατ. ευρώ).

Καθ’ όλα ενθαρρυντικό το πρώτο δείγμα γραφής. Ηγέτης και σηματωρός ο όμιλος της Εθνικής, με αυξημένη εμπορευσιμότητα, συνεχίζει προς τα 12,5 ευρώ (ξεπερνώντας την τιμή – άμεσο στόχο των 12,2 ευρώ που από την προηγούμενη Τετάρτη είχε θέσει η στήλη).

Ακολουθεί όμως σήμερα και η Eurobank, με κίνηση που φαίνεται ότι επιχειρεί να εγκλωβίσει όσους έχουν δανειστεί και εκείνους που έχουν λάβει ανοιχτές θέσεις. Αναμφίβολα ο ρόλος της πρώτης σε κεφαλαιοποίηση τράπεζας είναι βαρύνων, σημαντικός και, δίπλα σε αυτόν της Εθνικής για την κατάκτηση ”υψηλότερων” τιμών.

Και η μετοχή όμως της Alpha δείχνει ευέλικτη, με αγοραστές γύρω στα 12,2 ευρώ.

Μηδαμινές οι πωλήσεις και οι πιέσεις στη μετοχή της Cosmote, τη στιγμή που δείχνει να απορροφάται η προσφορά στη μετοχή του ΟΤΕ με αγορές από τα 9,22 ευρώ.

Εάν αυτή η τάση συντηρηθεί στη συνέχεια μέχρι τις 13.30’ θα πρέπει να αναμένουμε προσέγγιση της επόμενης ”τοπικής” τιμής (της χθεσινής και σημερινής συνεδρίασης) δηλαδή των 1.678 μονάδων.

Η εφεδρεία της ΔΕΗ (απολύτως φυσιολογική) παραμένει μέχρι στιγμής σε ”συντήρηση”. Δεδομένης της κατάστασης στα ”υψηλά” επιχειρείται ανάλογης μορφής υπέρβαση στα ”μεσαία– χαμηλά”.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις και παγίδες με τις μετοχές ”σηματωρούς” να ενισχύουν περαιτέρω την ανοδική τους φορά. Προσελκύουν παράλληλα και νέα ρευστότητα (μάλλον από πρόσφατα κέρδη), ενώ όλο και περισσότεροι από τους καλούμενους μικροεπενδυτές εμφανίζονται πιο ”ζεστοί”.

Ενδεικνυόμενη η κίνηση προς τις 1.678 μονάδες του Γενικού Δείκτη προσβλέποντας σε περαιτέρω απορρόφηση των πωλήσεων που από χθες εκδηλώνονται στη μετοχή του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v