ΟΤΕ - Cosmote ”χαλούν” το κλίμα στο ΧΑ

Μονιμότερο το πρόβλημα στον ΟΤΕ, που δέχθηκε πιέσεις έως και 5%, πρόσκαιρο και σχετιζόμενο με τη μεταβίβαση πακέτου σε θεσμικούς, στην περίπτωση της Cosmote. ”Κρατούν” οι τράπεζες, υπερβάλλει εαυτόν και τα 12 ευρώ η Εθνική, παραμένουν ψύχραιμοι οι ενεργοί παίκτες στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ένα προσωρινό και ένα μονιμότερο πρόβλημα ταλανίζουν την αγορά.

Προσωρινές μεν οι πιέσεις στη μετοχή της Cosmote, που υποχωρεί προς τα 9,34 ευρώ, καταγράφοντας απώλειες 4,2%. Η υποχώρηση αυτή σχετίζεται άμεσα με το μέρος της συμμετοχής της Telenor, που αλλάζει θεματοφύλακες και με τη μορφή πακέτων θα ”περάσει” στην αγορά αμέσως μετά τη συνεδρίαση.

Έγκυρες, αλλά όχι απόλυτα επιβεβαιωμένες, πληροφορίες κάνουν λόγο για μεταβίβαση ενός σημαντικότατου πακέτου μέσω της Salomon SSB σε ξένους θεσμικούς και ενός μικρότερου μέσω της Eurobank (;), σε εγχώριους θεσμικούς.

Μονιμότερο όμως το πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί γύρω από τον ΟΤΕ, καθώς το περιεχόμενο της έκθεσης της Morgan Stanley απηχεί την επιφύλαξη, τη διστακτικότητα, της πλειονότητας ξένων και ελλήνων θεσμικών επενδυτών.

Δυστυχώς, η μετοχή του ΟΤΕ εμφανίζεται ανήμπορη να κρατηθεί υψηλότερα των 9,4 ευρώ, ενώ με απώλειες μέχρι και 5% υποχωρεί προς τα 9,2 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η Εθνική και δευτερευόντως η Alpha, αποτελούν το αντίβαρο (με πολύτιμες ”ανάσες” από Eurobank, Πειραιώς, Τιτάνα, Τρία Έψιλον, ΔΕΗ) σε μια προσπάθεια να ”κρατηθεί” υψηλότερα των 1.660 μονάδων ο Δείκτης.

Τεχνικά η εικόνα της αγοράς – πλην ΟΤΕ και Cosmote – είναι σε γενικές γραμμές θετική, μη έχοντας ακυρώσει ακόμη τη μεσοπρόθεσμα ανοδική τάση.

Οι συναλλαγές περίπου 58 εκατ. ευρώ (14,15’) δε φαίνεται να καταγράφουν ευρύτερης μορφής και κλίμακας ρευστοποίηση θέσεων.

Απεναντίας θα λέγαμε, καθώς συγκεκριμένες μετοχές σηματωροί της μεσαίας κεφαλαιοποίησης εμφανίζουν συγκριτικά αξιοπρεπέστερη εικόνα από αυτήν του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v