Εκτιμήσεις Marfin και Π&Κ για Εμπορική (update)

Στα 28 εκατ. ευρώ τοποθετούσε η Marfin Hellenic τα κέρδη προ φόρων του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας για το πρώτο τρίμηνο του 2003. Ωστόσο, ύστερα από τις εκτιμήσεις του προέδρου του ομίλου κ. Στουρνάρα για κέρδη προ φόρων οριακά υψηλότερα των περυσινών (34 εκατ. ευρώ), η Marfin θα προχωρήσει σε αναθεώρηση των προβλέψεών της. Την πρόβλεψη ”underweight” διατηρεί η Π&Κ.

Εκτιμήσεις Marfin και Π&Κ για Εμπορική (update)
Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για την Εμπορική Τράπεζα θα προχωρήσει η Marfin Hellenic, ως αποτέλεσμα των προβλέψεων που παρέθεσε ο πρόεδρος του ομίλου κ. Ιωάννης Στουρνάρας κατά την τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη 23 Απριλίου 2003.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό report της, ο κ. Στουρνάρας είπε πως τα κέρδη προ φόρων του ομίλου για το πρώτο τρίμηνο θα κινηθούν οριακά υψηλότερα των περυσινών, διαμορφούμενα στα 34 εκατ. ευρώ, έναντι 28 εκατ. ευρώ των προβλέψεων της Marfin.

Επίσης, η Marfin σημειώνει πως η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,4 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2002, ενώ προσθέτει πως από σήμερα οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones Newswire, αδικαιολόγητο χαρακτηρίζει η Π&Κ το premium στη μετοχή της τράπεζας, η οποία, όπως αναφέρεται, διαπραγματεύεται 15,7 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη της ανά μετοχή, έναντι του 12,7 του υπόλοιπου κλάδου.

Ακόμα, στο σχετικό τηλεγράφημα η Π&Κ επισημαίνει τη χαμηλή συνεισφορά των core λειτουργικών κερδών στα συνολικά κέρδη, αφού το ποσοστό συμμετοχής τους για την Εμπορική είναι στο 67%, έναντι του 83,3% των υπολοίπων. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την πρόβλεψη για επίδοση κατώτερη από αυτή της αγοράς (”underweight”).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v