Πιέσεις στον ΟΤΕ, κρατούν οι τράπεζες

Με τον ΟΤΕ χαμηλότερα, λόγω της αρνητικής έκθεσης της Morgan Stanley, το βάρος της ανόδου επικεντρώνεται σε Εθνική, Alpha. Προσεκτικές οι τοποθετήσεις στη ΔΕΗ, ενώ στο 4 προς 1 διαμορφώνεται η σχέση ανοδικών/πτωτικών μετοχών.

Χαμηλότερα ο ΟΤΕ, με κέρδη ΔΕΗ και τράπεζες. Ειδικότερα, η υποβάθμιση του ΟΤΕ από την Morgan Stanley ακυρώνει μέχρι στιγμής τα κέρδη από την ενίσχυση της ΔΕΗ, μετά την αναβάθμισή της από την UBS.

Μέχρι να απορροφηθεί η προσφορά στη μετοχή του Οργανισμού, το βάρος της στήριξης πέφτει εξολοκλήρου σε Εθνική, Alpha, Εμπορική και Eurobank.

Τεχνικά μπορεί να συντηρηθεί ο Δείκτης, σήμερα, στο εύρος των 1.668 – 1.678 μονάδων με την προϋπόθεση ότι δε θα μας προκύψει κάποια άλλη... έκθεση, ανάλυση.

Στη μεσαία κεφαλαιοποίηση το κλίμα παραμένει θετικό, μετά και την διαδικασία κατοχύρωσης ρευστότητας κερδών σε δυο – τρεις μετοχές εταιριών, ομίλων, του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Απόλυτα δικαιολογημένη και αναμενόμενη η πίεση σήμερα στη μετοχή του ΟΛΘ. Συγκεκριμένες μετοχές (Κλωνατέξ, Lannet, ΚΡΕ.ΚΑ, Despec) επιβεβαιώνουν το ούτως ή άλλως ενεργό ενδιαφέρον μιας ομάδας ”παικτών”. Τηρουμένων των αναλογιών και στον βαθμό που επηρεάζουν ένα ευρύτερο κομμάτι αυτής της κατηγορίας περνούν, μέχρι στιγμής, τάση.

Το ενδιαφέρον όμως για όσο πιέζεται η μετοχή του Οργανισμού (μέχρι και τη χαμηλή τιμή των 9,54 ευρώ), είναι η δυναμική της Εθνικής (προσεγγίζει οριακά τα 12 ευρώ), αλλά και της Alpha (με κέρδη +2%).

Η δυναμική του τραπεζικού δείκτη, εκτός του ότι απορροφά τις πιέσεις στη μετοχή του Οργανισμού, συντηρεί πέραν του ενδιαφέροντος, και τη μεσοπρόθεσμη τάση που παραμένει ανοδική. Ας μη μας διαφεύγει πως από την προηγούμενη Πέμπτη η αγορά κινείται σε εύρος ισχυρής ”αντίστασης” με κορυφή τις 1.700 μονάδες (που αντιστοιχούν σε περίπου 830 – 835 μονάδες του FTSE – 20).

Είναι χαρακτηριστικό πως ο τηλεπικοινωνιακός δείκτης υποχωρεί κατά 0,3%, ενώ ο τραπεζικός κερδίζει περίπου 1,2%.

Το ενθαρρυντικό είναι πως παρά την τεχνική πίεση που δέχεται η μετοχή του ΟΤΕ περί των 200 μετοχών η θέση ενισχύεται, ενώ λιγότερες των 50 καταγράφουν απώλειες.

Στο 4 προς 1 η αναλογία ανοδικών/πτωτικών μετοχών, αρκούντως ικανοποιητική και ακόμη πιο θετική εάν παραμείνει έτσι μέχρι και το κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v