Τράπεζες - περιφέρεια ενισχύουν το ΧΑ

Το καλό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές και η κίνηση της Εθνικής προς τα 11,5 ευρώ, επιτρέπουν στην αγορά να κερδίσει μια ακόμα ”στήριξη”. Σημαντικές οι υπεραξίες τόσο από μετοχές εταιριών υψηλής, όσο και χαμηλότερης – μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Υπεραρκετές, γι’ αυτήν την περίοδο, οι συναλλαγές των 63 εκατ. ευρώ (13.50’), συντηρούν σταθερά την αγορά υψηλότερα των 1.650 μονάδων.

Απόλυτα δικαιολογημένη θεωρείται η άκρως προσεκτική προσπάθεια κατοχύρωσης ρευστότητας, κυρίως σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με ενθαρρυντική ένδειξη την επανατροφοδότηση μέρους των κεφαλαίων, ενδεχομένως σε άλλους τίτλους.

Προς τα 9,96 ευρώ ενισχύεται η μετοχή του ΟΤΕ, με κέρδη ο Τιτάνας, αποτελούν στηρίξεις πολύτιμες για τον FTSE – 20.

Αναμφίβολα όμως ο τραπεζικός κλάδος είναι αυτός που με το +2,4% φέρνει τον κλαδικό δείκτη προς τις 2.450 μονάδες, ενισχύοντας το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Με κέρδη οι Alpha, Εμπορική, Eurobank, αν και εκ των πραγμάτων η μετοχή σηματωρός σήμερα είναι αυτή της Εθνικής. Το ενδιαφέρον, με βάση τις μέχρι στιγμής συναλλαγές, εστιάζεται κατά τα περίπου τρία πέμπτα στην καλούμενη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, χωρίς βέβαια να λείπουν οι λίγο – πολύ αναμενόμενες κινήσεις από μετοχές όπως οι Βιομηχανία Ζάχαρης, Αστήρ, Εθνική Ακινήτων και άλλων αυτής της κατηγορίας.

Εάν στη συνέχεια η μετοχή της Εθνικής καταφέρει να κρατήσει τη δυναμική της γύρω από τα 11,5 ευρώ, θα πρέπει να θεωρηθεί πιθανότατη η διακύμανση του Δείκτη γύρω από τις 1.660 – 1.672 μονάδες.

ΣΗΜ. Η προσέγγιση για παράδειγμα της Κλωνατέξ, γίνεται με βάση τεχνικά στοιχεία των μετοχών του ομίλου, τη διαγραμματική τους απεικόνιση και την... εκ των υστέρων επιβεβαίωση.

Η στήλη και ειδικότερα ο γράφων θεωρεί πως οι κινήσεις του ομίλου - είτε αρέσουν είτε όχι - επηρεάζουν σε κάποιο βαθμό ένα τμήμα της αγοράς.

Ολ΄ αυτά βεβαίως δεν αναιρούν την άκρως τεχνική συμπεριφορά των μετοχών του ομίλου, σταθερά από την αρχή του χρόνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v