Kappa ΑΧΕΠΕΥ: Στα 14,5 ευρώ η τιμή-στόχος για 3Ε

Θετική είναι στην πρώτη έκθεσή της, με ημερομηνία 22 Απριλίου, για την Coca-Cola 3E η Kappa Χρηματιστηριακή, με την τιμή-στόχο στα 14,5 ευρώ και πρόβλεψη για επίδοση ανώτερη από αυτή της αγοράς. Οι εκτιμήσεις για το α’ τρίμηνο 2003.

Kappa ΑΧΕΠΕΥ: Στα 14,5 ευρώ η τιμή-στόχος για 3Ε
Θετική είναι στην πρώτη έκθεσή της, με ημερομηνία 22 Απριλίου, για την Coca-Cola 3E η Kappa Χρηματιστηριακή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Kappa Χρηματιστηριακής, η δίκαιη τιμή για την Coca-Cola 3Ε τοποθετείται στα 14,5 ευρώ, με τη σύσταση να είναι στο overweight.

Σύμφωνα με την Kappa, η CCHBC παραμένει μακροπρόθεσμη επενδυτική επιλογή, καθώς η μετοχή διαθέτει αμυντικά χαρακτηριστικά σε ένα αδύναμο παγκόσμιο περιβάλλον.

Η μετοχή διαπραγματεύεται με 12% discount σε σχέση με τους ανταγωνιστές της σε όρους EV/EBITDA (αξία επιχείρησης προς κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), ενώ διαθέτει σημαντική λειτουργική υποδομή, με αποτέλεσμα η αύξηση των όγκου των πωλήσεων να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση της λειτουργικής και καθαρής κερδοφορίας.

Αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο της CCHBC, η Kappa εκτιμά ότι ο όγκος και η αύξηση των πωλήσεων θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι λόγω του ότι το Πάσχα των καθολικών πέφτει στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο πέρυσι, σε συνδυασμό με τον βαρύ χειμώνα στη Ρωσία, τις ανησυχίες στη Νιγηρία, τις γενικότερες οικονομικές συνθήκες, αλλά και το αντιαμερικανικό συναίσθημα που αναπτύχθηκε σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες.

Τέλος, όπως επισημαίνει το report της Kappa, οποιαδήποτε τυχόν αδυναμία των αποτελεσμάτων τριμήνου της εταιρίας θα προσφέρει ευκαιρία για τοποθέτηση επενδυτών με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Γιώργος Σαββάκης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v