ΑΧΕ: Ξένοι θεσμικοί και Εθνική οι ”βηματοδότες”

Περιορισμένη την όποια καθοδική τάση, αναμένουν για τη σημερινή συνεδρίαση οι χρηματιστηριακές, ενώ εκτιμούν πως οι τοποθετήσεις των Ελλήνων θεσμικών θα είναι ”αναιμικές”. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο τίτλος της Εθνικής, εν όψει των αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου της τράπεζας.

ΑΧΕ: Ξένοι θεσμικοί και Εθνική οι ”βηματοδότες”
Μικρή την πιθανότητα υλοποίησης μιας καθοδικής τάσης εκτιμά για σήμερα το πρωινό report της Marfin Hellenic, δεδομένης και της διατήρησης του ήπιου κλίματος στις ευρωαγορές.

”Το φρέσκο επενδυτικό ενδιαφέρον για μετοχές του FTSE 20”, αναφέρει το report, ”είναι πιθανό να παρέχει στήριξη σε ενδεχόμενη διόρθωση της αγοράς”.

Αναιμικές κινήσεις από πλευράς Ελλήνων θεσμικών εκτιμά για σήμερα το report της Εθνικής ΑΧΕ, με την κατεύθυνση της αγοράς να διαμορφώνεται από τους ξένους θεσμικούς.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζας που ανακοινώνονται μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης, η Marfin επικαλούμενη δημοσκοπήσεις που διενήργησαν στην αγορά Reuters και Bloomberg, κάνει λόγο για μείωση των ενοποιημένων κερδών προ φόρων κατά 36% έναντι του περσινού α΄ τριμήνου, στα 87 εκατ. ευρώ.

Η ίδια η Marfin Hellenic εκτιμά ότι η κάμψη θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και θα διαμορφωθεί στο 39% (στα 83 εκατ. ευρώ).

Εξάλλου, ”σταθεροποιητικά” εκτιμά το report της Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ ότι θα κινηθεί σήμερα η ελληνική αγορά ”εν όψει και της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της Εθνικής μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

*Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v