Τραπεζικό μίνι ράλι στη Σοφοκλέους

Με αιχμή την Εθνική (4,88%) για την οποία η αγορά έχει προεξοφλήσει λίγο πολύ τα αποτελέσματα α’ τριμήνου, η Σοφοκλέους κινείται σταθερά υψηλότερα των 1.650 μονάδων, επίπεδο στο οποίο θα πρέπει να διατηρηθεί, όπως και η συντριπτική υπεροχή των ανοδικών μετοχών.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή την Εθνική, αλλά και τον τραπεζικό κλάδο να ακολουθεί, κινείται σταθερά υψηλότερα των 1.650 μονάδων ο Δείκτης.

Βέβαια, η μετοχή της Εθνικής αποκομίζει κέρδη της τάξεως του 2,53%, προεξοφλώντας λίγο πολύ αναμενόμενα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Αρκεί βεβαίως τα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν να μην ξεπερνούν την ούτως ή άλλως αρνητική τάση που έχει διαμορφωθεί. Είναι προφανές πως η αγορά αφομοιώνει, ενσωματώνει τα όσα τις τελευταίες ημέρες έχουν αναλυθεί και εκτιμηθεί από χρηματιστηριακές εταιρίες και εντός αυτού του πλαισίου θα πρέπει να παραμείνουν εντέλει τα οικονομικά στοιχεία.

Μια γενικότερα καλή διάθεση είναι εμφανής, όπως επίσης και μια απόλυτα δικαιολογημένη επιφυλακτικότητα για το τι θα προκύψει τελικά από πλευράς Ομίλου.

Καθοριστικός ο ρόλος, το ειδικό βάρος και η σημασία του ομίλου της Εθνικής, ανοίγει έναν κύκλο ανακοινώσεων από πλευράς τραπεζών στον οποίο θα στηριχθεί εν πολλοίς η βραχυ-μεσοπρόθεσμη τάση και στις αρχές Μαΐου.

Για τη συνέχεια θα πρέπει να παραμείνει σαφώς υψηλότερα των 1.650 μονάδων ο Δείκτης, όπως και η σχέση ανοδικών / πτωτικών μετοχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v