Εθνική, Κλωνατέξ συντηρούν την αγορά

Ελεγχόμενη μέχρι στιγμής διόρθωση, με αρκετές τις θετικές ενδείξεις, καθώς η αγορά κρατά μέρος των κεκτημένων της. Ενθαρρυντικές οι ενδείξεις από την Εθνική και μετοχές του ομίλου Λαναρά, που δεν... ξεκολλούν από το προσκήνιο.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Ελπιδοφόρα διόρθωση, μπορεί να χαρακτηριστεί η μέχρι στιγμής αντίδραση της αγοράς. Αυτό γιατί η αγορά φαίνεται να κρατά μέρος των κεκτημένων της, σε επίπεδα υψηλότερα των 1.605 μονάδων και πολύ κοντά στις 1.635 μονάδες.

Με συναλλαγές περίπου 8 εκατ. ευρώ (11.40’), χαμηλή τιμή του Δείκτη στις 1.624,9 μονάδες και ικανό αριθμό θετικών ενδείξεων.

Μετοχές σηματωροί τόσο της υψηλής κεφαλαιοποίησης όσο και της μεσαίας, περνούν μέχρι στιγμής ένα διακριτό μήνυμα στους ενεργούς παίκτες, πως η αγορά – παρά τα ”εξωθεσμικά” προβλήματα – παραμένει υπό έλεγχο.

Και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις από πλευράς Εθνικής είναι ενθαρρυντικές και η πρώτη αντίδραση μετοχών εταιριών όπως οι Κλωνατέξ, Lantec συντηρούν το κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας.

Μετοχές εταιριών που δικαιολογούν, με βάση την εκτίμηση ή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους, καλύτερες αποτιμήσεις ενισχύονται στο ταμπλό.

Ενδεικτική όσο και χαρακτηριστική η περίπτωση των Σαραντής, Δρομέας, Κτήμα Λαζαρίδη, Intertech, Τεγόπουλος, Πλαίσιο, ΟΛΘ και αρκετών ακόμη.

Ενισχύεται παράλληλα η τιμή συγκεκριμένων μετοχών όπου δίνεται μάχη προκειμένου να αποφευχθεί ο υποβιβασμός στη... δεύτερη κατηγορία.

Συν τοις άλλοις, στο σύνολό τους οι μετοχές του ομίλου Κλωνατέξ (πάντοτε ευρύτερα εννοούμενου) αντιδρούν, τελετουργικά, από τα σημεία στήριξης, όπως αυτά είχαν διαμορφωθεί μετά την τελευταία τους αντίδραση.

Το εάν συμφωνεί ή όχι η στήλη, ειδικότερα ο γράφων, με τις τακτικές του ομίλου αυτό δεν αναιρεί ούτε τη βαρύτητά του, ούτε το μέγεθός του, πόσο μάλλον τη γνώση του χρηματιστηριακού αντικειμένου. Απόλυτα τεχνική η συμπεριφορά μετοχών όπως οι Νάουσα, Lantec, δευτερευόντως Fanco και Lannet, επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό ένα κομμάτι της αγοράς.

Για την επόμενη ώρα θα πρέπει να παραμείνει στο τρέχον εύρος διακύμανσης η αγορά, ενδεχομένως να επιχειρηθεί μια δεύτερη προσπάθειά προσέγγισης των 1.635 μονάδων με αιχμή τις Εθνική, Alpha.

Θα χρειαστεί όμως και η συνδρομή της Eurobank και ενδεχομένως στη συνέχεια του ΟΤΕ, καθώς η μέχρι στιγμής προσφορά δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα για τη μετοχή του Οργανισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v