Εξαέρωσης... συνέχεια!!!

Η συνέχιση της εξαέρωσης, αλλά και της αποκόμισης κερδών στην περιφέρεια ήταν και σήμερα το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης στη Σοφοκλέους, παρά το θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές. Πιέσεις και στον FT 20, παρά το θετικό πρόσημο για ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ.

Η σημερινή ημέρα χρειάζεται προσοχή όχι τόσο διότι στη Σοφοκλέους είχαμε κάτι το εντυπωσιακό, αλλά κυρίως διότι είχαμε μια διύλιση τάσεων με την Εθνική να περιπλέκει κάπως την κατάσταση, ως απόρροια των δημοσιευμάτων για το ποσοστό του δημοσίου.

Σύγχυση” την οποία η αγορά τιμολόγησε με ένα +0,4% για τη μετοχή, ενώ στον αντίποδα Eurobank και Πειραιώς επέδειξαν εμφανέστατα σημάδια κόπωσης με συνέπεια ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών να υποχωρήσει σε ποσοστό 0,33%, εξέλιξη που ουσιαστικά συνέβαλε και στην υποχώρηση του δείκτη κατά 0,4% στις 1.622,54 μονάδες.

Όλα αυτά σε μια συνεδρίαση όπου ΟΠΑΠ, Εθνική, Alpha Bank και ΟΤΕ έκλεισαν σε θετικό έδαφος, τάση που σίγουρα δεν συγκίνησε τους εμπλεκόμενους στην περιφέρεια, οι οποίοι υποχώρησαν σε επιθετικές ρευστοποιήσεις οδηγώντας 281 μετοχές σε πτώση, εκ των οποίων οι 72 έκλεισαν με απώλειες μεγαλύτερες του 7%.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η διατήρηση του τζίρου πάνω από τα επίπεδα των 100 εκατ. ευρώ, έστω και εάν για να συμβεί αυτό χρειάστηκαν και 4,2 εκ. ευρώ σε πακέτα, στοιχείο που καταδεικνύει το μέγεθος της δυνητικής προσφοράς, ενδεικτικό της έλλειψης υπομονής, αλλά και κεφαλαίων ακόμη από όσους άνοιξαν ”αέρα” για να τοποθετηθούν.

Παράλληλα, οι νέες πιέσεις επί των ΣΜΕ του FTASE-20 στην αγορά παραγώγων καταδεικνύουν την περαιτέρω διάθεση τιμολόγησης της υποχώρησης της υποκείμενης αγοράς χωρίς να περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή η αποκόμιση κερδών φαίνεται να αποτελεί μονόδρομο για τους περισσότερους εμπλεκόμενους, αφού για πολλοστή φορά η Σοφοκλέους δείχνει να ακολουθεί ράθυμα την τάση στο εξωτερικό.

Θα πρέπει να επισημάνουμε τη σημαντική μεταστροφή κεφαλαίων προς τις αγορές ομολόγων στο εξωτερικό, χαρακτηριστικό του ότι υπάρχουν πολλοί ιδίως διαχειριστές θεσμικών χαρτοφυλακίων που θεωρούν πως το ράλλι που συντελείται διεθνώς έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομα.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της ΕΛΓΕΚΑ κλείνοντας στα 4,18 ευρώ με κέρδη 1,46%.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 105 εκατ. ευρώ (μειωμένη κατά 30,46% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 4,28 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 230.000 μετοχών της Μπαλάφας στα 2,68 ευρώ, ένα πακέτο 100 μετοχών της Delta-Singular στα 1,61 ευρώ και δύο πακέτα 325.00 και 273.000 μετοχών της Θεμελιοδομή στα 2,19 και 2,21 ευρώ αντίστοιχα

Επίσης έγιναν δύο πακέτα 100.000 και 65.000 μετοχών της Cosmote στα 9,6 και 9,62 ευρώ αντίστοιχα, ένα πακέτο 80.000 μετοχών της Cosmote στα 9,58 ευρώ, ένα πακέτο 1.000 μετοχών της Ξιφίας στα 0,31 ευρώ και ένα πακέτο 100 μετοχών της Inform Λύκος στα 4,86 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v