Προέχει η υπέρβαση των 1.640 μονάδων

Σε ανοδική τροχιά παραμένουν συγκεκριμένα blue chips, ενώ σημαντικός είναι ο τζίρος, που παραπέμπει σε κατοχύρωση κερδών στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Από τεχνικής πλευράς ο Δείκτης θα πρέπει, το αργότερο αύριο, να κλείσει, οριακά έστω, υψηλότερα των 1.640 μονάδων.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με αιχμή τράπεζες και τηλεπικοινωνίες ”παλεύει” σε θετικό έδαφος ο Δείκτης, πέριξ των 1.630 μονάδων. Δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση αυτού που ισχυροί παίκτες ονομάζουν ”ξεκαθάρισμα” και σταδιακή στροφή προς τα οικονομικά μεγέθη.

Αναμφίβολα κυρίως η Εθνική και δευτερευόντως Εμπορική, ΟΤΕ, Τιτάν και Vodafone εξισορροπούν τη συνολικότερα αρνητική εικόνα της αγοράς.

Η μετοχή της Εθνικής μεταξύ 10,96 – 11,02 ευρώ, η μετοχή του Τιτάνα με εντυπωσιακό rebound, ο ΟΤΕ επιχειρούν και δυο τρία ακόμα blue chips επιχειρούν να κάνουν τη διαφορά.

Από τεχνικής πλευράς για να έχει πιθανότητες το θετικό σενάριο, θα πρέπει ο Δείκτης το πολύ μέχρι αύριο να υπερβεί και να κλείσει πάνω από τις 1.640 μονάδες.

Αυτό γιατί ειδάλλως η Σοφοκλέους, που ούτως ή άλλως υστερεί έναντι των διεθνών χρηματιστηρίων, κινδυνεύει να βρεθεί στο επίκεντρο της επόμενης αναμενόμενης διόρθωσής τους.

Το δεύτερο συνεχόμενο limit up του ΟΛΘ, η αντίδραση της Τιτάν επιβεβαιώνουν τη διακριτική παρουσία ελάχιστων (συγκεκριμένων δυο – τριών) εγχώριων θεσμικών που δεν παραμένουν στο περιθώριο, αλλά επιχειρούν (παραδοσιακά) να συμβαδίσουν με την τάση.

Στο μείον οι μετοχές της Κλωνατέξ, με κέρδη η Lantec, συναλλαγές και άνοδος στη μετοχή της ΚΡΕ.ΚΑ., υψηλότερα των 2 ευρώ πλέον η Εθνική Ακινήτων, στο limit up ο Καμπάς, αύξηση συναλλαγών στην ΕΥΑΠΣ, τον Αστέρα, αλλά και τις Αττικές Εκδόσεις δείχνουν την τάση που επιχειρείται να διαμορφωθεί.

Σε αντιδιαστολή με τη χθεσινή συνεδρίαση, εάν ο Δείκτης δεν υποχωρήσει χαμηλότερα των 1.625 μονάδων, μέχρι τις 15.30’ – 15.40’ δε θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας επιθετικότερης επανεμφάνισης ”αγοραστών” σε συγκεκριμένες μετοχές εταιριών του FTSE – 20.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v