ΑΧΕ: ΟΤΕ και ξένες αγορές θα δώσουν την τάση

Πιθανή θεωρούν τη συνέχιση στην τάση στην απόκομιση κερδών οι χρηματιστηριακές στη συνεδρίαση της Τετάρτης, ενώ επισημαίνουν την επιρροή που θα ασκήσουν στον Γ.Δ. τόσο ο ΟΤΕ όσο και οι ξένες αγορές.

ΑΧΕ: ΟΤΕ και ξένες αγορές θα δώσουν την τάση
Κρίσιμη για τον Γ.Δ. στο ”μέτωπο” της υψηλής κεφαλαιοποίησης χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του ΟΤΕ για τη σημερινή συνεδρίαση η Marfin Hellenic. Η χρηματιστηριακή θεωρεί επίσης πιθανό να συνεχιστεί η αποκόμιση κερδών στη μικρή κεφαλαιοποίηση. Εξάλλου, οι όγκοι συναλλαγών αναμένονται σήμερα χαμηλοί, λόγω και της σημερινής αργίας για το Δημόσιο.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αναμένεται να βρεθεί η μετοχή της Εθνικής, εν όψει των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου και με τα νέα να αφορούν την αύξηση της συμμετοχής του Δημοσίου και το short squeeze που συνδέεται με την έκδοση μετοχών.

Στο επιχειρηματικό επίπεδο, το report αναμένει για την πελατειακή βάση της Panafon, που ανακοινώνεται αύριο, να εμφανίσει αύξηση κατά 74.000 και το σύνολο των πελατών να διαμορφώνεται στα 3,29 εκατ.

Κατεύθυνση από τις ξένες αγορές εκτιμά το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ ότι θα αναζητήσει η ελληνική αγορά στη σημερινή συνεδρίαση, ενώ επισημαίνει την αποκόμιση κερδών που καταγράφηκε στην χθεσίνη.

Η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει στο ημερήσιο της δελτίο πως από τεχνικής απόψεως η αγορά έχει εισέλθει σε υπεραγορασμένη περιοχή, γεγονός που δεν αποκλείει την εμφάνιση μικρής διορθωτικής κίνησης.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως δεν πρέπει να παραβλέπουμε τη διατήρηση του θετικού momentum, τόσο στις κυριότερες διεθνείς αγορές όσο και στο εσωτερικό.

Σύμφωνα με τη Fortius ΑΧΕΠΕΥ, δεδομένου ότι η πορεία του Γενικού Δείκτη καθορίζεται από τον ΟΤΕ και τις τράπεζες, παρά το γεγονός ότι η περιφέρεια συγκεντρώνει το ενδιαφέρον λόγω αποδόσεων, η τάση και σήμερα αναμένεται να δοθεί και πάλι από τις δεικτοβαρείς μετοχές και ιδίως από τον ΟΤΕ.

Η Fortius συμπληρώνει πως οι μεγαλύτερες πιθανότητες τείνουν υπέρ της κίνησης του Δείκτη σε θετικές περιοχές, λόγω του κλίματος που έχουν δημιουργήσει τα εταιρικά νέα σε Ευρώπη και Αμερική.

*Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v