Κόπωση τραπεζών, rebound για ΟΤΕ

Η αδυναμία των τραπεζών να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία αντισταθμίστηκε σε σημαντικό βαθμό από την ανάκαμψη του ΟΤΕ (4,76%), αλλά και των ΟΠΑΠ και ΕΛΠΕ. Πάνω από 35 μετοχές στο limit up, συμπεριλαμβανομένων και των τίτλων του ομίλου Λαναρά.

Ένα χαρτί, ο ΟΤΕ με κέρδη 4,8%, συνεπικουρούμενος από την ανοδική κίνηση σε ΟΠΑΠ (2%) και ΕΛΠΕ (2%) ήταν η άνοδος του γενικού δείκτη σήμερα, ο οποίος παρά ταύτα έκλεισε με κέρδη μόλις 1,26% στις 1.624,05 μονάδες.

Και αυτό, πρωτίστως, λόγω της αδυναμίας των τραπεζών (-0,17%) να αφομοιώσουν την περιρρέουσα τάση, μέσω πιέσεων στην Εθνική, η οποία μαζί με τον ΟΤΕ πραγματοποίησαν 30 εκατ. ευρώ σε τζίρο.

Εξάλλου, δεν υπήρχε ιδιαίτερη διάθεση των εμπλεκομένων στην Εθνική να τιμολογήσουν περαιτέρω θετικό αντίκτυπο από την ανακοίνωση της πρόθεσης διανομής δωρεάν μετοχών.

Ωστόσο, στην ευρύτερη αγορά ”το πανηγύρι” συνεχίστηκε με μόλις 38 τίτλους να κλείνουν σε αρνητικό έδαφος και 35 μετοχές να βρίσκονται στο limit up, καταδεικνύοντας τη σαφέστατη διάθεση των ενασχολούμενων με την περιφέρεια να καρπωθούν της ανοδικής κίνησης επιμέρους τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Δεν μπορούμε, ωστόσο, να κάνουμε λόγο για νίκη των αγοραστών, αφού η αύξηση του όγκου των συναλλαγών, αλλά και του τζίρου στα 127 εκατ. ευρώ (4,1 εκατ. ευρώ σε πακέτα) δείχνει ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών κάποιοι είναι σίγουρα διατεθιμένοι να πάρουν τα κέρδη τους.

Μια πιο προσεκτική ματιά στην αγορά παραγώγων καταδεικνύει αφενός το short squeeze που επιτεύχθηκε κατά το πρώτο ήμισυ της ημέρας. Ωστόσο, κατά το δεύτερο ήμισυ, ιδιαίτερα κατά το κλείσιμο, εμφανής ήταν πρόθεση των εμπλεκομένων να τιμολογήσουν την ανάγκη ίσως για μια, έστω και περιορισμένου εύρους, διόρθωση.

Αμιγώς τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης δείχνει ικανός να πραγματοποιήσει ένα υγιή περίπατο έως τις 1.630 μονάδες, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί στη συνέχεια να συσσωρεύσει στο εύρος 1.600-1.630 προτού μπορέσουμε να κάνουμε λόγο για δημιουργία βάσης που θα τον οδηγήσει υψηλότερα.

Παράλληλα, επιστρέφει το μοντέλο της αγελαίας συμπεριφοράς θα πρέπει να δούμε ποια στάση θα τηρήσουν οι εμπλεκόμενοι την περιφέρεια αν όπως φαίνεται κάποια στιγμή γίνει επιτακτική η κατοχύρωση κερδών αφού αυτή τη στιγμή η Σοφοκλέους είναι εξαιρετικά επιρρεπής στο να αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο volatility από αυτό που εμφανίζει ιστορικά.

Αυτό δεν είναι κακό για όσους τοποθετούνται intraday, εγκυμονεί όμως μεγάλο βαθμό κινδύνου ως προς το εγκλωβισμό εάν δεν υπάρξουν σωστά αντανακλαστικά.

Σε ιστορικά χαμηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Stabilton προνόμιο που έκλεισαν στα 0,22 ευρώ με απώλειες 8,33%.

Σε ιστορικά υψηλά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Οptima (κέρδη 2,58%), της Σαραντής (κέρδη 1,6%), της Λαντέκ (κέρδη 5,2%) και της Domus (κέρδη 0,32%).

Σε χαμηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Stabilton προνόμιο.

Σε υψηλά 52 εβδομάδων ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι μετοχές της Optima, της Σαραντής, της ΕΛΓΕΚΑ, της Γερμανός και της Domus.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 127 εκατ. ευρώ (αυξημένη κατά 44,32% σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση) εκ των οποίων τα 4,13 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένα πακέτα συναλλαγών.

Πραγματοποιήθηκε ένα πακέτο 316.000 μετοχών της Θεμελιοδομή στα 1,91 ευρώ, ένα πακέτο 256.000 μετοχών της Εικόνα Ήχος στα 2,35 ευρώ και ένα πακέτο 600 μετοχών του Τιτάνα στα 32,34 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v