Ψηλά ο Δείκτης, ψηλότερα οι μετοχές

Οι θετικές ενδείξεις από τη Νέα Υόρκη ανεβάζουν τον πήχη στη Σοφοκλέους προς τις 1.625 μονάδες, καθώς εντείνουν τη δράση τους τα επενδυτικά σχήματα και πληθαίνουν οι βραχυπρόθεσμες επενδυτικές επιλογές. Εφικτό το κλείσιμο προς τις 1.625 μονάδες με συναλλαγές 75 εκατ. ευρώ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Αντίδραση δείχνουν τα αμερικανικά συμβόλαια, βελτιώνεται το κλίμα στην Ευρώπη, ανεβαίνει ο πήχης στη Σοφοκλέους. Η στήριξη στις 1.605 μονάδες επιβεβαιώθηκε σήμερα 2 φορές, που πρακτικά σημαίνει ότι έχουμε ικανές για σήμερα ενδείξεις.

Τίθεται ο πήχης για τον Γενικό Δείκτη μεταξύ 1.615 – 1.625 μονάδων και σε αυτό συνηγορούν συναλλαγές και εμπορευσιμότητα σε δείκτες και μετοχές.

Την κίνηση της Κλωνατέξ φαίνεται πως ακολουθούν μετοχές εταιριών, όπως Βάρδας, Ατέρμων, Fanco, Flexopack, Spider, ΑΛΤΕ, Προμότα, Alfa Alfa, Altec, Rainbow, Ελλατέξ, Micromedia, αλλά και πλήθος άλλων τίτλων.

Χαρακτηριστική, των όσων επιτυγχάνονται αυτήν την περίοδο στην αγορά, είναι η αντίδραση της μετοχής Γενικών Αποθηκών προς τα 1,83 ευρώ. Να σημειωθεί πως η κεφαλαιοποίηση της θυγατρικής του ομίλου της Εθνικής έχει ενισχυθεί τον τελευταίο μήνα κατά περίπου 40 εκατ. ευρώ. Προφανή τα οφέλη σε μια περίπτωση ενδεικτική και μόνο του κλίματος.

Ενισχύονται όμως και οι κινήσεις των θεσμικών που και αυτήν τη φορά ακολουθούν τους ξένους συναδέλφους τους. Σπεύδουν όμως τώρα να προεξοφλήσουν τα ενδεχόμενα οφέλη από την ενεργοποίηση των διαθεσίμων της ΑΕΔΑΚ του ΙΚΑ.

Από την άλλη πλευρά θεωρούν πως αυτή η άνοδος, εκτός των άλλων, λύνει και τα χέρια του οικονομικού επιτελείου σε ό,τι αφορά το θέμα της μετοχοποίησης του ΟΠΑΠ. Αυτή η εκτίμηση δικαιολογεί και την κατά 2,5% άνοδο της μετοχής του Οργανισμού, προς τα 8,12 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v