ΑΧΕ: Κατοχύρωση των 1.600 και απόπειρα ανόδου

”Ζητούμενο” χαρακτηρίζουν οι χρηματιστηριακές την κατοχύρωση των 1.600 μονάδων του Γ.Δ., ενώ τονίζουν τη βελτίωση του κλίματος - εξέλιξη που περιμένουν να συνεχιστεί και κατά τη διάρκειας της σημερινης συνεδρίασης.

ΑΧΕ: Κατοχύρωση των 1.600 και απόπειρα ανόδου
Το βελτιωμένο κλίμα στους επενδυτικούς κύκλους επισημαίνει το πρωινό report της Marfin Hellenic, επισημαίνοντας τη -για μία ακόμα συνεδρίαση- σημασία της εικόνας που θα εμφανίσουν οι διεθνείς αγορές.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος εκτιμάται πως θα βρεθούν οι μετοχές του ΟΠΑΠ, λόγω της ματαίωσης της απεργίας των πρακτόρων του, αλλά και της Vodafone Panafon, καθώς κυκλοφορούν φήμες για δημόσια προσφορά τίτλων της εταιρίας. Παρά ταύτα, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύστασή της για ”αγορά”.

Ανάλογα θετική με εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας εκτιμά η Εθνική ΑΧΕ ότι θα είναι η εικόνα της σημερινής συνεδρίασης, ενώ αναμένει ”σχετικά μεγαλύτερους όγκους”.

Για ανοδική κίνηση του Γ.Δ. κάνει λόγο και η Fortius Finance στο πρωινό της report, θέτοντας ως προϋπόθεση τη συνέχιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος για τραπεζικούς τίτλους.

Τις ανοδικές τάσεις των ευρωπαϊκών αγορών που ακολούθησε η Σοφοκλέους επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report η Ωμέγα χρηματιστηριακή, τονίζοντας μάλιστα τις ενδείξεις μερικής αυτονόμησης της ελληνικής αγοράς. Η ανοδική κίνηση, αναφέρει το report, συνδυάστηκε με την αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος και την αντιστροφή των short θέσεων.

Ως πρωταγωνιστικός αναφέρεται ο ρόλος των τραπεζών στη συμπεριφορά του ελληνικού χρηματιστηρίου, δεδομένων και των θετικών εκθέσεων από UBS και Moody’s, ενώ αντίθετα αρνητικός ήταν για μία ακόμη εβδομάδα ο ΟΤΕ, καθώς πραγματοποίησε συναλλαγές 5,3 εκατ. ευρώ και κατέγραψε οριακά κέρδη 0,23%.

Στο report επισημαίνεται ακόμα η σημαντική ανοδική κίνηση των τίτλων μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, όπως αυτή εταιριών του ομίλου ΚΩΝΑΤΕΞ που έφτασαν τα κέρδη τους και στο 92,5% (ΚΛΩΝΑΤΕΞ προνόμιο). Άλλοι τίτλοι με αξιοπρόσεκτη άνοδο ήταν ο κοινός της ΚΛΩΝΑΤΕΞ (85,47%), αυτός της Κορφίλ (60,67%), της Fanco (57,80%) και της Εικόνα Ήχος (54,11%).

Για την εβδομάδα που έρχεται η Ωμέγα εκτιμά πως οι προσεχείς θα δείξουν κατά πόσον η υπέρβαση των 1.600 μονάδων για τον Γ.Δ. θα είναι μονιμότερου χαρακτήρα. Η διατήρηση των συναλλαγών στα 100 εκατ. ευρώ, αναφέρεται, μπορεί να σηματοδοτήσει την κίνηση προς τις 1.650 μονάδες, γεγονός που δημιουργεί προϋποθέσεις σοβαρής βελτίωσης των συνθηκών ρευστότητας της αγοράς.

Η βραχυχρόνια τάση της αγοράς αναφέρεται ως ”ανοδική”, ενώ πρώτο επίπεδο αντίστασης είναι οι 1.650 και δεύτερο οι 1.705 μονάδες. Στήριξη πρέπει να αναμένεται στις 1.595 και δευτερευόντως στις 1.550 μονάδες.

Σε ”δύσκολη θέση” εντοπίζει τους ”πωλητές” το εβδομαδιαίο report της Magna Trust, αφού δεν σημειώθηκε διόρθωση ικανή να επαναφέρει τις τιμές σε χαμηλότερα επίπεδα. Για την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει κατοχύρωση του νέου επιπέδου στήριξης με ”κάτω όριο” πλέον τις 1.580 μονάδες. Ο νέος βραχυπρόθεσμος στόχος, αναφέρει η Magna, τοποθετείται στις 1.640-1.660 μονάδες, αν και η ”ανοδική υπερβολή” σε πολλούς τίτλους αυξάνει την πιθανότητα διόρθωσης - χωρίς όμως να υπάρξει μεταστροφή σε πτωτική τάση.

Το συνολικό χρηματιστηριακό κλίμα παραμένει ακόμα ασταθές, με τους εξωτερικούς παράγοντες που το επηρεάζουν να μην έχουν ακόμα πείσει για τη μεσοχρόνια βελτίωση των δεδομένων της οικονομίας.

* Διαβάστε τα reports των ΑΧΕ στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v