Στο ρελαντί ο δείκτης, κίνηση στην περιφέρεια

Με Εθνική και Alpha, τις οποίες ακολουθεί η Eurobank, συντηρείται μεταξύ 1.580 – 1.585 μονάδων ο Δείκτης, όπου δοκιμάζονται οι διαθέσεις πωλητών - αγοραστών, ενώ συντηρείται η άνοδος - κινητικότητα στην περιφέρεια.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Με οριακές διακυμάνσεις, που συντηρούν όμως την αγορά στις 1.580 μονάδες, κινείται ο Δείκτης. Με συναλλαγές περίπου 14 εκατ. ευρώ την πρώτη ώρα, θα λέγαμε ότι περισσότερο δοκιμάζονται οι αντοχές των εν δυνάμει πωλητών (ειδικότερα όσων έχουν ανοιχτές θέσεις και αγορές αέρα), παρά η διάθεση των εν δυνάμει αγοραστών να βγουν επιθετικότεροι.

Δε χρειάζεται βιασύνη σήμερα, καθώς πρέπει να εξαερωθεί μέρος της ανόδου από τη χαμηλή τιμή των 1.460 μονάδων που έχει προσφέρει ακραίες αποδόσεις και σε μετοχές της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Δεν μας ξεγελά η προσπάθεια να πιεστεί χαμηλότερα η αγορά, καθώς η εντολή αγοράς στην Εθνική παραμένει ενεργή, την συντηρεί προς τα 10,6 ευρώ, ενώ πρόσκαιρη θεωρείται η μικρή υποχώρηση της Eurobank προς τα 10,2 ευρώ.

Με κέρδη η Alpha, απομένει στον ΟΤΕ να διαμορφώσει την τάση για τον FTSE – 20.

Στις 11.55’ δόθηκαν οι πρώτες αψιμαχίες γύρω από το θετικό πρόσημο, κάτι που υποχρέωσε τους πωλητές στην αγορά συμβολαίων να κλείσουν θέσεις. Εάν στην επόμενη ώρα προχωρήσουν σε αγορά μετοχών θα οδηγήσουν τον Δείκτη προς τις 1.590 μονάδες.

Στόχος μας βέβαια παραμένει η προσέγγιση της προηγούμενης υψηλής τιμής, στις 1.594 μονάδες.

Όλ’ αυτά βέβαια ελάχιστη σημασία έχουν για όσους δραστηριοποιούνται στη μεσαία – χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση, καθώς 120 μετοχές αντιδρούν ανοδικά.

Στην κορυφή η ΚΡΕ.ΚΑ., όπου από προχθές είναι εμφανής η παρουσία παλαιών γνώριμων της μετοχής, ακολουθούν Κεράνης προς το 1 ευρώ, πρώην Γιαννούσης, βεβαίως η Κλωνατέξ (στα 3 ευρώ πλέον η προνομιούχος), Despec, Νάουσα, Πετζετάκις, Fanco, Sanyo, Alfa Alfa Συμμετοχές, Ridenco, Lantec και λοιπές... δημοκρατικές δυνάμεις.

Ποιοι ωφελούνται από την τελευταία φάση αντίδρασης της αγοράς, την καταγραφή υψηλών αποδόσεων στην περιφέρεια, τη βελτίωση της θέσης θυγατρικών (και τραπεζικών ομίλων);

Προφανής η απάντηση και γι΄ αυτό εμμένουμε βραχυπρόθεσμα, θετικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v