Κάτω τα futures στη Wall, ισορροπεί το ΧΑ

Μέχρι στιγμής κερδίζει έδαφος το θετικό σενάριο στη Σοφοκλέους. Την ίδια όμως στιγμή στη Νέα Υόρκη – νωρίς το πρωί – τα συμβόλαια ”δείχνουν” χαμηλότερα λόγω των φόβων που εκφράζονται για ενδεχόμενες ενέργειες από Μπιν Λάντεν και Σαντάμ.

του Μιχαήλ Γελαντάλι

Γύρω στις 12.55’ ”γύρισε” αρνητικός ο Δείκτης, καθώς υποχώρησε χαμηλότερα των 1.566 μονάδων. Μέχρι εκείνη την ώρα οι συναλλαγές δεν ξεπερνούσαν τα 28 εκατ. ευρώ ενώ η τάση επιχειρούνταν να σταθεροποιηθεί, κυρίως μέσω Εθνικής (+1,20%), ΔΕΗ (+0,8%), αλλά και ΟΤΕ, Eurobank.

Το κλίμα ”βάρυνε” στις ευρωπαϊκές αγορές, λόγω των επιφυλάξεων που εκφράζονταν εκείνη την ώρα - νωρίς το πρωί στη Νέα Υόρκη - αναφορικά με τις πιαθνές απειλές των Λάντεν και Σαντάμ.

Είναι χαρακτηριστικό πως γύρω στις 13.00’, τα αμερικανικά futures έδειχναν υποχώρηση του Dow προς τις 8.250 μονάδες, κάτι που επηρέαζε πολλαπλασιαστικά τις αγορές της Ηπειρωτικής Ευρώπης.

Σε γενικές γραμμές, τα οριακά κέρδη του τραπεζικού δείκτη και των τσιμέντων συντηρούν, οριακά έστω τον FTSE – 20, και τον Γενικό Δείκτη μεταξύ 1.560 – 1.570 μονάδων.

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι πως με αυτή τη συγκυρία δεν ”χάνεται” για τον Γενικό Δείκτη, η ”στήριξη” των 1.550 μονάδων.

Μεταξύ των ανοδικών μετοχών συναντάμε είτε εκείνων που η τιμή είχε πιεστεί σημαντικά τις προηγούμενες ημέρες, είτε θυγατρικών (χαρακτηριστική η περίπτωση του Αστέρα), αλλά και εταιριών που ευνοούνται άμεσα (για παράδειγμα η Olympic Catering).

Είναι αξιοσημείωτο πως γύρω στις 13.00’, δόθηκε μάχη να κρατηθεί θετικός ο Δείκτης καθώς ούτε οι συναλλαγές – εν δυνάμει πωλήσεις – ήταν πιεστικές, αλλά ούτε και οι ανοιχτές θέσεις στην αγορά παραγώγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v